Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harghita, sub asaltul urșilor: Trei patrupede au s-au apropiat periculos de mult de zonele locuite, în ultimele 24 de ore

SuceavaLive
Urs

În ultimele 24 de ore, au fost primite trei apeluri la 112, prin care era anunțată prezența unor urși în localitățile Băile Tușnad și Izvoru Mureșului. Jandarmii au intervenit pentru îndepărtarea animalelor sălbatice, anunță vineri Jandarmeria Harghita, potrivit Mediafax.

„Primul apel primit prin intermediul SNUAU 112, ieri, (joi -n.red.), la ora 20:48, ne anunța despre faptul că un urs a traversat drumul european E578, la intrarea în Tușnadu Nou. Apelul a fost făcut de către un conducător auto aflat în trafic. La fața locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad, dar ursul nu a fost găsit în zonă, patrula continuând să patruleze înspre localitatea mai sus amintită, dar ursul nu a fost zărit”, conform sursei citate.

Al doilea apel, primit din partea unei turiste, la ora 21:29, semnala prezența unei ursoaice cu trei pui în apropierea unui hotel din stațiunea Băile Tușnad, jandarmii deplasându-se la fața locului.

CITEȘTE ȘI: Băutura care te scapă mai repede de durerea de cap decât paracetamolul/ STUDIU

Ursoaica cu cei trei pui era într-adevăr acolo, echipajul de jandarmerie au îndepărtat animalele sălbatice înspre pădure.

„Ultimul apel, primit tot din partea unui conducător auto la ora 22:18, ne semnala prezența unui urs în apropierea localității Izvoru Mureșului și acesta traversând un drum național, respectiv DN 12. Pentru operativitate și mergându-se pe principiul intervenției celei mai apropiate patrule, în zonă a fost direcționată o patrulă de ordine publică formată din polițiști”, adaugă sursa menționată.

Jandarmii reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.