Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harta siturilor arheologice din Dobrogea de circa 260 metri pătraţi este restaurată de experţi în domeniu

ctnews.ro
asezari antice din dobrogea harta siturilor arheologice

Harta siturilor arheologice din Dobrogea, ce are o suprafaţă de peste 260 de metri pătraţi şi este amplasată pe unul dintre pereţii exteriori ai clădirii Curţii de Conturi din municipiul Constanţa, este restaurată de experţi în domeniu, a informat, vineri, administraţia locală.

"Obiectiv de referinţă a oraşului nostru, Harta siturilor arheologice din Dobrogea, amplasată pe calcanul clădirii Curţii de Conturi Constanţa, a intrat în restaurare. Artişti plastici restauratori şi experţi în domeniu, atestaţi de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, au început de ieri lucrările de punere în valoare, respectiv completare, fixare, refacere, curăţare şi toaletare ale părţilor componente ale hărţii", a transmis Primăria Constanţa, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, având o suprafaţă de 261 mp, harta siturilor arheologice prezintă ruinele aşezărilor dacice, ale oraşelor şi cetăţilor greceşti sau romane care sunt marcate cu vechile denumiri, iar placa de marmură alăturată oferă denumirile actuale şi distanţele în kilometri raportate la municipiul Constanţa.

Harta va fi refăcută păstrându-se materialele şi tehnicile de punere în operă, potrivit Agerpres.ro.

Lucrările de recondiţionare a hărţii sunt realizate în cadrul unui contract încheiat de Primăria Constanţa prin care sunt reamplasate, restaurate şi puse în valoare 25 de obiective de artă - statui şi monumente istorice ce se află în municipiul Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.