Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hidroelectrica este pregătită să fie listată la bursă

METRO
razboi comercial bursa

Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, este pregătită de listare, a declarat vineri preşedintele directoratului, Bogdan Badea, care a precizat că una din problemele cu care se confruntă compania acum este faptul că Apele Române intenţionează să ceară companiei o redevenţă mai mare pentru apa uzinată, relatează News.ro.

Citește și: Ministrul Economiei, PREMIERĂ absolută: S-a opus indemnizaţiilor de mii de euro ale membrilor AGA Electrica

”Constatăm că Apele Române s-au gândit să ne mai crească preţul cu în jur de 23% la apă, chestiune care va afecta nu numai Hidroelectrica, ci şi ceilalţi producători, şi cărbunele, şi nuclearul, spunându-ne că au nişte cheltuieli mai mari. Asta înseamnă de la o cheltuială cu apa în acest moment 334 milioane lei, cât plătim în acest moment undeva la 410 milioane lei. Deci pe de o parte suntem reglementaţi să vindem foarte puţin şi la un preţ foarte mic, mult sub preţul pieţe, iar pe de altă parte ni se cresc costurile pe toate zonele posibile şi imposibile”, a declarat Bogdan Badea, în cadrul conferinţei Focus-Energetic.ro.

El precizează că societatea nu mai e în măsură să dea dividende suplimentare.

”Hidroelectrica, pe baza performanţelor pe care le-a avut, a putut acorda dividende suplimentare acţionarilor în ultimii doi ani. Planurile de investiţii nu au fost afectate. În perspectiva oportunităţile pe care le oferă piaţă în perspectiva diversificării şi în perspectiva listării Hidroelectrica - pe care ne-o dorim în 2020 şi suntem pregătiţi să facem asta, sigur, dacă avem tot sprijinul, există un calendar extrem de strâns pe care trebuie să îl respectăm - nu mai este oportun să dăm dividende suplimentare. Vrem să diversificăm activităţile, suntem interesaţi de diversificarea portofoliului”, a declarat Badea, făcând referire şi la faptul că societatea este interesată de a cumpăra din activele CEZ din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.