DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Hidroelectrica va distribui statului român dividende de 867 milioane lei

Gorj Exclusiv
Hidroelectrica

Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a realizat în 2019 un profit net de 1,334 miliarde lei, la o cifră de afaceri de 4,149 miliarde lei, iar managementul companiei a anunţat joi că producătorul va plăti până la sfârşitul lunii martie taxe şi impozite totale de 223 milioane lei, notează news.ro.

”Pentru anul 2019, Hidroelectrica estimează o cifră de afaceri de 4,149 miliarde lei şi un profit net de 1,334 miliarde lei. La aceste valori se estimează că societatea va distribui dividende către statul român în suma de 867 milioane lei, cu un procent de distribuire de 90% din profitul net distribuibil”, arată un comunicat al companiei.

De asemenea, managementul Hidroelectrica a luat decizia de a plăti la termen sarcinile fiscale ce revin companiei şi de nu a face uz de posibilitatea de amânare a achitării acestora în contextul problemelor generate de Covid-19.

”Astfel, la data de 25 martie compania a achitat către bugetul de stat suma de 189 de milioane lei reprezentând impozit pe profit şi TVA, urmând ca până la data de 31 martie să plătească taxe şi impozite locale în valoare de 34 milioane de lei”, arată compania.

Hidroelectrica este una dintre cele mai profitabile companii ale sectorului energetic românesc şi unul dintre cei mai importanţi contributori la bugetul de stat al României.

”Este o decizie pe care am luat-o pentru a sprijini autorităţile centrale şi locale în efortul de limitare şi combatere a Covid-19. Suntem conştienţi că este nevoie de un efor financiar semnificativ pe care statul român îl face pentru cetăţenii săi şi considerăm că şi noi, la rândul nostru, trebuie să ne alăturăm acestui demers. Este un moment în care toate companiile cu forţă financiară, aşa cum este şi Hidroelectrica, trebuie să arate solidaritate. Oricât de tentante ar putea părea facilităţile şi înlesnirile fiscale oferite în aceste zile, noi, cei care avem posibilitatea de a ne plăti îndatoririle trebuie să o facem, din spirit de responsabilitate socială. Banii noştri merg acolo unde este nevoie de ei: către acţiunile de vindecare a celor bolnavi, către protejarea celor vulnerabili şi către păstrarea vie a economiei româneşti”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica a înregistrat în anul 2018 un profit net de 1,939 miliarde lei raportat la o cifră de afaceri de 4,261 miliarde lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.