Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hidrologii au anunțat un cod portocaliu de inundaţii pe râuri din cinci judeţe, până duminică dimineaţa

ISU
inundații

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă seara, noi avertizări Cod portocaliu de inundaţii, valabile până duminică dimineaţa, pe râuri din cinci judeţe, anunță AGERPRES.

Conform prognozei, în intervalul 22 iunie, ora 19:20 - 23 iunie, ora 4:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundaţie pe râurile mici din din bazinele hidrografice: Buzău - bazin superior şi afluenţii din bazinul mijlociu din judeţele Covasna, Braşov, Buzău şi Prahova.

Citește și: Viorica Dăncilă intervine ferm în scandalul care a revoltat România: 'Să dăm un exemplu pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple'

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic al râului Bâsca.

De asemenea, până duminică la ora 2:00, este în vigoare un Cod portocaliu de inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice: Olt - bazin aferent amonte confluenţă cu Râul Negru, afluenţii de dreapta ai Oltului aferenţi aval confluenţă cu Râul Negru - amonte S.H. Hoghiz, judeţele Harghita, Covasna şi Braşov. Hidrologii avertizează că fenomene periculoase se pot produce cu intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic: Olt- bazin aferent amonte S.H. Sâncrăieni, bazinele superioare ale râurilor Baraolt şi Cormoş.

Citește și: Scandal la ședința PSD între Ciolacu și Oprișan .

Potrivit INHGA, până la ora 24:00, se pot produce inundaţii pe râurile mici din bazinul Putna - bazin aferent amonte S.H., judeţul Vrancea.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va reveni cu actualizarea acestor prognoze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.