Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton îl pune la zid pe Mark Zuckerberg: 'Ar trebui să plătească pentru ceea ce face democraţiei noastre'

New York Times
Hillary Clinton

Democraţia este atacată şi datele reprezintă arma care este folosită pentru a polariza societatea noastră, a fost mesajul pe care Hillary Clinton l-a transmis, vineri, la New York, la o proiecţie a filmului documentar, "The Great Hack", produs de Netflix. Fostul secretar de stat a susţinut că giganţii tehnologiei, precum Facebook, trebuie să verifice anunţurile politice care apar pe platformele lor pentru ca alegerile să rămână libere şi corecte, informează Variety, potrivit news.ro.

"Mark Zuckerberg ar trebui să plătească un preţ pentru ceea ce face democraţiei noastre", a spus Clinton. "Parte din problema noastră, cei care suntem îngroziţi de acest război cu privire la adevăr şi ştirile false care ne înconjoară zilnic, este că nu suntem prea buni în combaterea ei. Este greu pentru că eşti împotriva algoritmilor, plus a altor forţe puternice, este cu adevărat greu".

Clinton, care a fost acompaniată pe scena de la Crosby Street Hotel de regizorii Jehane Noujaim şi Karim Amer precum şi de jurnalista de la The Guardian Carole Cadwallai, a susţinut "crearea unei agende cu totul noi a legislaţiei şi a reglementărilor" pentru a controla câte companii, precum Facebook sau Google, exploatează datele utilizatorilor lor.

Citește și: Traian Băsescu îl critică pe Ludovic Orban: A făcut o greșeală fundamentală

Filmul documentar "The Great Hack" este despre scandalul Cambridge Analytica, o firmă britanică de consultanţă în domeniul politic care a jucat un rol critic în campania prezidenţială a lui Donald Trump, folosind date culese de pe Facebook pentru a viza alegătorii uşor de convins din statele cheie.

O mare parte din această acţiune a implicat "bombardarea" lor cu anunţuri care au fost contestate de fapt sau care au folosit probleme legate de rasa pentru a încuraja participarea.

Datele au fost culese fără acordul a aproximativ 30 de milioane de utilizatori Facebook.

"The Great Hack" susţine că aceleaşi metode au fost folosite pentru a convinge votanţii în Marea Britanie pentru a sprijini Brexitul, precum şi în campania din Trinidad şi Tobago, din Kenya.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.