Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton lansează un atac la adresa Arabiei Saudite, Qatarului şi Kuweitului

Hillary Clinton

Candidatul democrat la Casa Albă, Hillary Clinton, a denunţat luni rolul Arabiei Saudite, Qatarului şi Kuweitului în finanţarea mondială a ideologiei extremiste, a doua zi după atentatul de la Orlando în Statele Unite, informează AFP.

"Este timpul ca saudiţii, qatarioţii, kuweitienii şi alţii să-şi împiedice cetăţenii să finanţeze organizaţii extremiste", a declarat Hillary Clinton într-un discurs la Cleveland (Ohio). "Trebuie ca ei să nu mai susţină şcolile şi moscheile radicale care au condus prea mulţi tineri pe calea extremismului în lume", a adăugat ea.

Citește și: DOLIU Tatăl unui căpitan de națională de la Euro 2016 a murit în timpul meciului

Ucigaşul din Orlando, Omar Mateen, era un american de origine afgană care a jurat credinţă organizaţiei Statul Islamic înainte de a comite crima, asasinând 49 de persoane în weekend într-un club gay.

Masacrul a bulversat campania prezidenţială şi Hillary Clinton a consacrat un discurs deja prevăzut să explice planul ei de luptă împotriva ameninţării jihadiste, nu numai în afara ţării, ci şi în interiorul frontierelor.

Citește și: Roxana Vancea nu se mai ascunde: Imagini EXPLICITE cu ea și o altă femeie / FOTO

"Teroristul din Orlando poate fi mort, dar virusul care i-a otrăvit sufletul este viu", a notat ea, în timpul unui discurs sobru, fără muzică sau bannere electorale, cu steaguri americane ca decor.

"Trebuie să fim la fel de flexibili şi versatili ca duşmanii noştri. În calitate de preşedinte, identificarea şi arestarea lupilor singuratici va fi o prioritate", a adăugat ea.

Citește și: Prezentatoare PRO TV, clipe de COȘMAR în spital: I-au aruncat cuvinte NEPERMISE

Candidatul democrat şi-a reînnoit de asemenea apelul la înăsprirea legislaţiei privind vânzarea armelor de foc pentru a împiedica persoane ca Omar Mateen, care a fost un timp supravegheat şi interogat de FBI, să îşi procure liber arme de foc.

"Dacă sunteţi considerat prea periculos pentru a avea dreptul să luaţi un avion, sunteţi prea periculos pentru a avea dreptul să cumpăraţi o armă de foc în Statele Unite", a spus ea, informează agerpres.ro.

Citește și: ȘOC în fotbalul mondial: Brazilia a fost ELIMINATĂ de la Copa America din cauza arbitrilor / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.