Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hipnoza, metodă de relaxare la dentist

Wikipedia
medici spital doctori dentisti

O pacientă s-a lăsat hipnotizată la dentist pentru a scăpa de frica de ace, deși, în România, foarte puţini dentişti practică această metodă. Doctorul Lorelei Nassar spune că hipnoza nu înseamnă lipsa anesteziei, ci este o tehnică ajutătoare.

Ca să o ajute pe Greta, pacientă cu probleme dentare, să scape de teamă, medicul Lorelei Nassar i-a propus hipnoza, ca metodă de relaxare. Specialistul a învăţat-o la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tel Aviv, cu unii dintre maeştrii mondiali în domeniu, potrivit mediafax.ro.

Citește și: NEBUNIA de la granițe CONTINUĂ: Aproape 100.000 de oameni, la vămile României, în 24 de ore

Greta n-a stat pe gânduri. Spune că a auzit de noul concept de psiho dentistry, care îi ajută pe cei care au frică până şi de ideea de a merge la dentist. Pacientul intră într-un fel de stare de transă plăcută, în care medicul reuşeşte să îi alunge starea de încordare. „Este vorba despre reacţia corpului nostru la gândul nostru”, i-a spus medicul Nassar. E ca atunci când vorbim despre lămâi: ne lasă gura apă. Orice gând generează o acţiune în organism.

Trebuie ştiut că hipnoza nu înlocuieşte anestezia, ci este doar o tehnică ajutătoare.

Psihologul Keren Rosner spune că această metodă ajută la înlăturarea fricii, în cazul celor care, în trecut, au avut experienţe dureroase la dentist.

Citește și: Poveste FABULOASĂ cu Ion Țiriac și Ilie Năstase: Băi, tâmpitule! Ai băgat benzină?

„Am avut experienţe cu dentişti, medici, şi mereu mi-a fost frică, şi având o pregătire înainte prin hipnoză mi se pare mult mai relaxant”, spune Greta.

„Asta înseamnă psiho dentistry, never treat a stranger ( niciodată nu trata un străin), raportarea la om ca un întreg. Pur şi simplu se eliberează, se relaxează, le vezi mimica, faţa se linişteşte, postura se linişteşte. Se face şi anestezie locală însă ea este percepută mult mai puţin de către pacienţi”, explică medicul Lorelei Nassar, chirurg stomatolog care practică hipnoza medicală.

„Orice experienţă personală se reactivează atunci când mergem la stomatolog. În cazul în care a fost o experienţă trecută dureroasă, desigur că frica se va instala automat. Prin hipnoză ajutăm la detensionarea fizică şi psihică, la detaşarea de emoţiile negative”, conchide psihologul Keren Rosner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.