Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hitul Company a lui Justin Bieber a devenit NFT. Fanii ar putea câștiga drepturi de autor din viitoarele fluxuri ale piesei

Independent.md
Justin Bieber

Pictograma pop globală Justin Bieber va avea una dintre melodiile sale de succes transformată într-un simbol nefungibil (NFT) , în care fanii pot investi pentru o parte din redevențe. Hitul artistului din 2015, „Company”, a fost transformat într-un NFT , iar fanii ar putea câștiga drepturi de autor din viitoarele fluxuri ale piesei.

Pe 7 septembrie, platforma tehnologică muzicală centrată pe blockchain, Anotherblock și co-producătorul piesei Andreas Schuller, cunoscut și sub numele de Axident, vor lansa piesa „Company” ca NFT, cu doar 2.000 disponibile, conform cointelegraph.com.

În timp ce Axident va rămâne deținătorul drepturilor, fanii care dețin un NFT al melodiei vor putea apoi să participe la o cotă de drepturi de 1% în fluxurile melodiei. Axident a vorbit despre importanța fanilor din industria muzicală și despre modul în care blockchain-ul și drepturile muzicale deschid o lume complet nouă a interacțiunilor.

Deținerea unui cântec are o greutate mult mai mare decât valoarea sa monetară; creează o legătură profundă cu arta care, până acum, a fost dincolo de îndemâna fanilor.

Lansarea inițială a cântecului ca single a ajuns în top 40 din Australia și a ajuns pe locul 53 în topurile din Statele Unite. Până în prezent, piesa a adunat peste 500 de milioane de streamuri.

Cointelegraph a vorbit cu Michel Traore, co-fondatorul și CEO-ul anotherblock, care a spus că furnizarea de melodii universal îndrăgite este o modalitate puternică de „a familiariza” masele cu Web3.

„„Company” servește ca un prim exemplu de cântec cu un potențial imens în acest sens. Prin instrumentele Web3, putem oferi pasionaților de muzică ceva care, până de curând, nu a fost accesibil publicului larg.

Traore a subliniat că cota de drepturi este cesionată de Axident. „De multe ori, producătorii nu primesc recunoașterea pe care o merită cu adevărat”, a spus el, „și un aspect important pentru noi este să aducem o lumină asupra creatorilor din spatele melodiilor”.

Acest lucru nu numai că creează un nou flux de venituri pentru producători, dar oferă și fanilor oportunitatea de a descoperi și de a intra în legătură cu acești indivizi talentați și munca lor incredibilă.

Anotherblock a lucrat deja la proiecte Web3 cu unele dintre cele mai proeminente nume din industria muzicală, inclusiv The Weeknd, Rihanna și Martin Garrix.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.