Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hong Kong: 148 de arestări în timpul manifestaţiilor de luni, anunţă poliţia

Agerpres
Hong Kong violente

Poliţia din Hong Kong a anunţat marţi că 148 de persoane au fost arestate cu o zi înainte, în timpul manifestaţiilor prodemocraţie din fosta colonie britanică, în care s-au produs noi ciocniri cu forţele de ordine, transmite AFP preluat de agepres.

Metropola, care traversează cea mai gravă criză politică de la retrocedarea sa către China, a înregistrat deja două luni de manifestaţii, din ce în ce mai des urmate de confruntări între mici grupuri radicale şi forţele antirevoltă.

Luni a fost una din zilele cele mai violente de la începerea manifestaţiilor, cu o grevă generală, numeroase manifestaţii şi o acţiune de mare amploare pentru blocarea metroului din oraş.

"Ieri, poliţia a arestat 148 de persoane, dintre care 95 de bărbaţi şi 53 de femei, cu vârsta cuprinsă între 13 şi 63 de ani", a declarat John Tse, un înalt oficial al poliţiei din Hong Kong.

Este cel mai ridicat număr de arestări într-o singură zi de demonstraţii de când a început mobilizarea.

În ultimele două săptămâni, poliţia a răspuns în forţă la mişcarea de protest.

Forţele de ordine au precizat într-o conferinţă de presă marţi că au folosit 800 de grenade lacrimogene luni, în timp ce numărul total de la începutul protestelor era de o mie.

Poliţia a tras de asemenea luni cu 140 de gloanţe de cauciuc.

Tse a prezentat totodată amploarea acţiunilor cu care s-a confruntat poliţia, acuzată de manifestanţi de folosire excesivă a forţei.

În timpul zilei, asupra mai multor comisariate s-a aruncat cu pietre, ouă, sticle, fiind vizat şi un imobil unde locuiesc poliţişti cu familiile lor.

Potrivit oficialului din poliţie, un număr de 21 de comisariate au fost "afectate" de manifestaţii, fără a da alte detalii.

Presa a precizat că luni s-a recurs la gaze lacrimogene în zece cartiere.

"De două luni, protestatarii atacă într-un mod iresponsabil statul de drept. Acţiunile lor au afectat grav siguranţa publică", a acuzat Tse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.