Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hong Kong raportează primul său caz de variola maimuţei

news.llu.edu
variola maimutei

Hong Kong a raportat primul său caz de variola maimuţei, au anunţat marţi autorităţile sanitare locale, după descoperirea simptomelor acestei boli la un bărbat de 30 de ani venit din Filipine după ce a călătorit în Statele Unite şi Canada, informează Reuters.

Acesta reprezintă primul caz importat în Hong Kong de variola maimuţei, o boală virală pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat-o urgenţă de sănătate globală.

Hong Kong, o regiune administrativă chineză cu regim special, şi China continentală, nu au înregistrat deocamdată niciun caz local de variola maimuţei, potrivit Agerpres.

Această boală cauzează de obicei simptome uşoare, inclusiv febră, dureri musculare şi leziuni cutanate.

Guvernul din Hong Kong îşi va ridica nivelul de reacţie sanitară până la pragul de "alertă" în faţa riscurilor de apariţie a unor focare de variola maimuţei, au anunţat marţi autorităţile locale din domeniul sănătăţii într-o conferinţă de presă.

Peste 90 de ţări în care variola maimuţei nu este endemică au raportat focare epidemiologice, în contextul în care numărul cazurilor confirmate la nivel global a depăşit pragul de 52.700 şi mai multe ţări non-endemice au raportat primele lor decese cauzate de această boală.

Hong Kong urmează să achiziţioneze vaccinuri împotriva variolei maimuţei în această lună şi a anunţat că şi-a intensificat procedurile de monitorizare a virusului atât în rândul turiştilor, cât şi al comunităţii locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.