Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Huawei pledează nevinovată la acuzațiile de furt comercial de la o companie americană

TechNews
Huawei

Huawei Device şi Huawei Device au pledat ca fiind nevinovate pentru acuzaţii de fraudă, conspiraţie pentru furt comercial şi alte acuzaţii, la Tribunalul Districtual din Seattle, potrivit Departamentului de Justiţie al Statelor Unite, transmite Reuters, informează News.ro.

Citește și:  Coreea de Nord continuă proiectul NUCLEAR. Summitul Trump - Kim, un eșec TOTAL

Procesul va începe pe 2 martie 2020. Cele două divizii ale grupului chinez Huawei Technologies sunt acuzate că au conspirat pentru a fura secrete comerciale ale companiei T-Mobile US.

T-Mobile a acuzat Huawei că a furat o tehnologie numită Tappy”, care mimează degetele umane şi este folosită pentru testarea smartphone-urilor. Huawei anunţase că disputa a fost rezolvată în 2017.

Acuzaţiile se adaugă presiunilor exercitate de guvernul american asupra Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume. Washingtonul încearcă să împiedice companiile americane să cumpere routere şi alte echipamente fabricate de Juawei şi îşi presează aliaţii să facă la fel.

Un oficial de rang înalt din sectorul cibernetic american a declarat marţi că guvernele europene ascultă mesajul SUA potrivit căruia Huawei expune reţelele de telecomunicaţii la riscuri de securitate. Nicio dovadă de spionaj nu a fost prezentată public, chiar dacă supravegherea Huawei s-a intensificat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.