Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avram Iancu se pregătește pentru dubla traversare a lacului Balaton din Ungaria

Facebook
avram iancu

Polisportivul Avram Iancu va efectua duminică un antrenament de anduranţă pe lacul de acumulare Cinciş, în cadrul pregătirilor efectuate pentru dubla traversare a lacului Balaton din Ungaria, în iulie, când va înota continuu timp de trei zile şi trei nopţi.

Până acum, Iancu s-a antrenat în lacul Ştiurţ, situat în spatele casei sale din Petroşani, însă acum înotătorul a apreciat că la Cinciş condiţiile sunt mult mai apropiate de cele pe care le va întâlni pe lacul Balaton.

"Lacul Cinciş este cel mai frumos şi cel mai mare din judeţul Hunedoara. O să fac o dublă traversare a lacului. Acest înot din lacul Cinciş constituie un foarte bun antrenament în perspectiva tentativei mele de a stabili un nou record mondial prin dubla traversare a lacului Balaton, din Ungaria, pe 18 iulie", a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Avram Iancu.

Antrenamentul în lacul de acumulare Cinciş va dura circa patru ore, timp în care polisportivul din Petroşani va înota zece kilometri. El va pleca la ora 12,00 de la o bază de agrement situată la mijlocul lacului Cinciş iar publicul poate să-l încurajeze pe sportiv de pe mal.

"Vremea a fost foarte urâtă în ultima perioadă şi, cu siguranţă, temperatura apei va fi foarte scăzută. Nu va fi deloc un înot confortabil din punct de vedere termic. Mie îmi place însă să transform un dezavantaj în avantaj, iar în cazul de faţă vom avea de-a face cu un antrenament potrivit pentru performanţa pe care mi-am propus-o", a mai spus Avram Iancu.

De profesie bibliotecar, polisportivul Avram Iancu se pregăteşte pentru un nou record mondial la înot de anduranţă, el propunându-şi să străbată de două ori, în această vară, lacul Balaton din Ungaria, într-o cursă continuă de trei zile şi trei nopţi.

Pe parcursul acestei încercări, sportivul nu are voie să se oprească şi nu va putea purta costum de neopren. De asemenea, pe timpul traversării nu-i va fi permis să atingă pe cineva sau barca însoţitoare. Singurul lucru permis este ca echipa sa de suport să-i arunce hrana necesară, la fiecare jumătate de oră.

Iancu a anunţat că va dedica acest record multiplei campioane Nadia Comăneci, pentru a marca astfel împlinirea a 45 de ani de la momentul în care sportiva a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale.

În prezent, Avram Iancu este deţinătorul recordului românesc la înot de anduranţă, el reuşind anul trecut să înoate în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.