Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hunedoara: Vaccinare pe bicicletă la Centrul drive-thru din Deva

RO Vaccinare
vaccinare, arad

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 la centrul drive-thru, direct din maşină, deschis în parcarea unui mall din Deva o pot face vineri, chiar dacă vor ajunge acolo cu bicicleta, deoarece autorităţile doresc să marcheze în acest fel "vinerea verde", conceptul lansat la nivel naţional pentru reducerea poluării generate de maşini.

Cicliştii din Deva, dar şi din alte localităţi, sunt aşteptaţi pe vehiculele lor cu două roţi între orele 10,00 şi 19,00, vaccinarea urmând să fie făcută cu serul Pfizer-BioNTech. Bicicliştii vor avea prioritate faţă de maşini în intervalul orar 13,00-19,00, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

"Dacă tot este 'vinerea verde', atunci cel mai bine este să ne gândim la biciclete. Toţi cei care doresc să se vaccineze pot veni pe bicicletă la Centrul drive-thru de la Complexul Comercial Shopping City Deva şi sperăm ca participarea să fie cât mai largă. În plus, acţiunea se constituie şi ca o avanpremieră a competiţiei de ciclism Turul Municipiului Deva, ediţia a IX-a", a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, preluat de Agerpres.

La centrul de vaccinare drive-thru vor avea prioritate şi conducătorii autoturismelor electrice sau hibrid, împreună cu însoţitorii acestora.

Centrul drive-thru funcţionează pe patru fluxuri, iar de la deschiderea sa, pe 24 aprilie, aici s-au vaccinat peste 4.300 de persoane, în condiţiile în care acesta a fost închis în perioada Paştelui.

La acest centru se foloseşte serul Pfizer-BioNTech, iar persoanele care doresc să se imunizeze aici nu au nevoie de programare. Ele trebuie să se prezinte la centru într-un autovehicul, deoarece toate procedurile impuse de procesul de vaccinare se desfăşoară fără ca doritorii să coboare din maşină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.