Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hurezeanu: Ponta e captivul lui Băsescu. Iohannis propune o formulă de schimbare fundamentală

revista presei

Digi24:

În cea de-a doua dezbatere desfășurată înaintea scrutinului de duminică, Victor Ponta, a venit cu un mesaj de continuitate, în timp ce Klaus Iohannis a propus „o formulă de schimbare fundamentală”, apreciază jurnalistul Emil Hurezeanu. Acesta remarcă, pe de altă parte, absența „temelor prezidențiale prin excelență” din confruntarea celor doi candidați. „În aproximările mai raționale, tactic mai adecvate, în jocul de picioare mai bine concentrat, domnul Ponta nu propune formule noi, altele decât înlăturarea lui Băsescu. Cu tot ce înseamnă asta. Domnul Ponta e, mai degrabă, captivul domnului Băsescu decât domnul Iohannis, deși acuzațiile de băsism îl privesc mai mult pe domnul Iohannis, în viziunea domnului Ponta”, remarcă Emil Hurezeanu. „În generalizările spuse sentențios, ca și cum ar avea, tot timpul, o premisă de principialitate pe care noi o împărtășim, totuși, domnul Iohannis propune o formulă de schimbare fundamentală”, apreciază jurnalistul. În opinia sa, „un mesaj de înnoire, chiar dacă cu accente utopice, dar convingătoare pentru cei care vor o schimbare îl are Iohannis”... „Amândoi își păstrează partizanii. Între turul I și turul II observ o evoluție între două atitudini și două cadențe de transformare, în care, în tabăra domnului Iohannis ar intră nu numai votanții celorlalţi candidați din prima încercare, dar și cei care fac parte dintr-o nouă generație și biologică, și aspirațională”, concluzionează jurnalistul.

Evenimentul Zilei:

Monica Macovei a obţinut 4,44 %. Nu vom înfige cuţitul în rană spunînd că Elena Udrea, cea prezentată de toţi lăutarii Monicăi Macovei drept corupţia întruchipată, a obţinut 5,20%. Teodor Meleșcanu, un alt candidat care nu poate fi bănuit nici în vis de Corupție, a obținut 1,09%... Monica Macovei e printre cei mai respectaţi europarlamentari, nu numai dintre europarlamentarii români. A fost ministrul Justiţiei, post în care a realizat, sub îndrumarea lui Traian Băsescu, o spectaculoasă reformă a Justiţiei. Neîndoielnic, în toată lumea electoratul ţine cont şi de personalitatea celui care cere votul în numele unui program. Dan Diconescu nu e şi n-a fost nimic. Un patron tv de faţadă, paravan pentru tot felul de bandiţi care n-au vrut să iasă în faţă. Moderatorul unor emisiuni despre Fantoma din Medgidia. Eroul unor emisiuni în care a fost luat de turul pantalonilor şi vîrît într-un tomberon. Băiat simpatic de altfel, dar un băiat pe care nu-l ia în serios nici nevastă-sa. Cu toate acestea, Dan Diaconescu a obţinut 4,03% din voturi... Ei bine, 4,03% dintre românii care au fost la vot şi-au imaginat România condusă de Dan Diaconescu. Români ca şi cei care l-au votat pe Klaus Iohannis, ca şi cei care l-au votat pe Teodor Meleşcanu, ca şi cei care au votat-o pe Monica Macovei! Şi cînd te gîndeşti că intelectualii de pe facebook se întreabă cum de are Victor Ponta mai mult cu 10% decît Klaus Iohannis!

Ziarul Financiar:

Decizia partidului Fidesz aflat la guvernare în Ungaria de a reduce drastic salariile primarilor de la sate la începutul anului pentru ca apoi să le majoreze la loc după ce a câştigat alegerile locale a fost un „truc ruşinos” pentru a descuraja candidaţii independenţi şi pe cei din partidele de opoziţie de la a candida la alegeri, acuză parlamentarul Robert Benedek Sallai din partidul de opoziţie LMP. Săptămâna aceasta un parlamentar Fidesz a introdus în Parlament un proiect de lege privind majorarea salariilor primarilor de la sate, mai spune Sallai. Fidesz a câştigat majoritatea mandatelor de primari în alegerile locale din octombrie.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.