Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hyundai precizează circumstanţele decesului pilotului Craig Breen

Hyundai

Constructorul sud-coreean Hyundai, angajat în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), a precizat, miercuri, circumstanţele morţii pilotului său irlandez Craig Breen săptămâna trecută, în cursul unor teste în Croaţia, eliminând ipoteza unei probleme mecanice, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Atât cât am putut constata, niciun element al maşinii, pneuri sau echipament de securitate, nu a fost pus în cauză", a declarat directorul echipei, Cyril Abiteboul.

"Condiţiile rutiere erau alunecoase, maşina a alunecat pe şosea la o viteză relativ mică şi a intrat în contact cu un stalp de lemn dintr-un gard. Acesta a penetrat habitaclul prin fereastra şoferului", a mai explicat francezul, citat într-un comunicat.

Breen (33 ani) a decedat săptămâna trecută într-un accident produs în timpul unei curse de recunoaştere înaintea Raliului Croaţiei (20-23 aprilie). Copilotul său James Fulton a scăpat nevătămat din accident.

Promotorul WRC şi Federaţia internaţională de automobilism (FIA) au decis să retragă numărul 42, pe care îl purta Breen, până la finalul sezonului 2023.

Breen, care urma să concureze doar la o parte din cursele WRC din acest sezon, a ocupat locul doi la Raliul Suediei, a doua cursă a anului, în luna februarie. El împărţea volanul celei de-a treia maşini Hyundai cu spaniolul Dani Sordo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.