Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și-a făcut cruce cu folos, iar rugăciunile i-au fost ascultate: Episcopul pe care DNA îl vrea în pușcărie a câștigat meciul cu procurorii

Inquam Photos / Octav Ganea
teodosie iccj

Dosarul penal în care ÎPS Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, este cercetat pentru abuz în serviciu, mărturie mincinoasă şi inducerea în eroare a organelor judiciare a fost retrimis, joi, la DNA. Decizia aparține Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie și este definitivă, potrivit mediafax.

Citește și: Klaus Iohannis se pregătește să apese BUTONUL ROȘU: mișcare care îngroapă coaliția PSD-ALDE

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi, contestația depusă de procurorii DNA Constanța, la decizia Curții de Apel din Constanța, care, în luna septembrie a anului trecut, constatase nulitatea ordonanțelor de extindere a urmăririi penele in rem și de extindere a urmăririi penale față de suspecții din dosar.

Magistrații din Constanța au dispus atunci excluderea tuturor probelor administrate în cursul urmăririi penale în legătură cu infracțiunile deduse judecății și a dispus restituirea cauzei la parchet.

Decizia nu a fost definitivă și a fost contestată de procurii DNA, contestație ce s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Instanța a respins, joi, contestația procurorilor anticorupție din Constanța și a dispus retrimiterea dosarului la DNA, hotărârea fiind definitivă.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.