Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Își întrerup senatorii vacanța? Anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu

tariceanu-stirileprotv

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că se va consulta cu membrii BP şi cu liderii grupurilor parlamentare pentru a lua o decizie cu privire la convocarea unei sesiuni extraordinare pentru reexaminarea legii dării în plată, solicitată de deputatul PNL Daniel Zamfir.

Citește și: Antena 3: Liviu Dragnea îl amenință cu EXCLUDEREA din PSD pe Victor Ponta

„Sesiunea extraordinară se poate convoca în cazul în care există o decizie a Biroului Permament sau o solicitare din partea unei treimi a numărului total al senatorilor. Niciuna dintre aceste condiţii regulamentare nu este întrunită. Am să fac o consultare (cu membrii Biroului Permanent –n.r.), o să discut şi cu liderii grupurilor să văd dacă ei consideră că este oportună (convocarea sesiunii extraordinare-n.r.)“, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la solicitarea Mediafax.

Citește și: Mugur Isărescu trage un semnal de alarmă: Ce riscă România din cauza politicienilor

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că deputatul PNL Daniel Zamfir ar fi trebuit să solicite convocarea sesiunii extraordinare în baza unei treimi de semnături, din numărul senatorilor, aşa cum prevede Regulamentul Senatului. „Domnul deputat Daniel Zamfir ar fi trebuit să vină cu o treime de semnături (din totalul numărului de senatori –n.r). Altfel, îmi pasează mie responsabilitatea de a discuta cu membrii BP pentru a vedea dacă există acordul membrilor acestora pentru că BP să se reunească ca să convoace o sesiune extraordinară“, a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Celebrul personaj ”Dacul liber” s-a sinucis

Senatorii PNL Mario Oprea şi Alexandru Pereş, secretari în Biroul Permanent, au declarat, pentru Mediafax, că nu se vor opune convocării sesiunii parlamentare care a fost cerută de deputatul PNL Daniel Zamfir, în timp ce senatorul Cristian Bodea a fost de părere că un astfel de demers ar fi trebuit să fie discutat pe linie de partid pentru „a da greutate” demersului. „Şi astăzi dacă se convoacă BP sunt prezent. De obicei susţin toate convocările, indiferent se subiect. Mai ales un subiect de genul acesta care este atât de important. Da, voi susţine convocarea sesiunii extraordinare", a declarat senatorul PNL Mario Oprea.

Citește și: GAFĂ antologică la B1 TV: Ce a putut să apară la emisiunea lui Sabin Orcan

Senatorul PNL Pereş Alexandru a afirmat că legea dării în plată este un subiect care a fost intens dezbătut în societate şi că există argumentele necesare convocării unei sesiuni extraordinare. „Cred că pe la sfârşitul lunii o să se întâmple, în ultima săptămână din luna ianuarie. S-ar putea ca foarte mulţi dintre senatori să fie plecaţi din ţară sau din Bucureşti, având în vedere vacanţa parlamentară. Este un subiect care a fost intens discutat în societate şi a atras interesul atât al celor care au credite, cât şi al băncilor. Începe, inclusiv, un nou an bancar, probabil îşi fac planuri şi atunci trebuie să se ştie foarte clar ce se face cu această lege. Există argumentele necesare pentru a convoca o sesiune extraordinară“, a declarat senatorul PNL Pereş.

Citește și: Continuă drama pentru Teatrul Nottara: Ce au păţit actorii

Chestorul Senatului, liberalul Cristian Bodea a afirmat că solicitarea convocării unei sesiuni extraordinare a Senatului ar fi trebuit să fie discutată „pe linie de partid”, pentru a avea mai multă „greutate”. „Normal ar trebui să fie o poziţie a partidului. Mi se pare exagerat (demersul lui Daniel Zamfir –n.r.). Nu ştiu în ce măsură, legal are vreo valoare cererea domnului deputat Daniel Zamfir. Eu nu mă pot ralia de capul meu unui demers individual al unui coleg, în ceea ce ţine de un întreg Parlament. Dacă PNL va susţine convocarea unei sesiuni extraordinare la Biroul Permanent (PNL) din 18 ianuarie, sunt de acord. Altfel nu văd urgenţa pentru o săptămână. Sesiunea se poate convoca oricum la sfârşitul lunii. Cu o săptămână înainte ce rezolvăm?"“a declarat senatorul PNL Cristian Bodea. „Dacă voia să dea greutate demersului trebuia să discute la partid, să discutăm pe linie de partid şi să cerem ca partid, pentru că avem o altă forţă. Mi de pare surprinzător gestul, dacă tot voia să se rezolve problema mai repede trebuia să facă demersurile cum trebuie. Altfel, nu am nicio problemă să facem sesiune extraordinară. Pe 18 ianuarie PNL putea să ia o decizie şi grupul parlamentar de la Senat putea să ia semnăturile necesare. Nu o să îi facă o favoare domnul Tăriceanu unui liberal. Fiecare partid se poziţionează pentru voturile lui", a mai spus Bodea.

Citeşte şi: Oamenii legii au decis soarta jihadistului din Craiova: Ce se întâmplă cu adolescentul / VIDEO

Reprezentanţii PSD în Biroul Permanent, secretarul Ion Rotaru şi chestorul Nicolae Bădălău au declarat că vor susţine convocarea unei sesiuni extraordinare pentru reexaminarea legii dării în plată, în timp ce secretarul Ion Purec a declarat că nu „agreează” o sesiune extraordinară, afirmând că i-ar fi plăcut ca preşedintele Klaus Iohannis să fi promulgat deja legea. „Probabil că într-o sesiune ordinară ar fi mai indicat să se întâmple lucrul acesta, dar dacă s-a solicitat decizia va aparţine BP. Este o lege importantă cu efecte destul de mult aşteptate de cei care sunt implicaţi. Dacă va fi luată această decizie o voi susţine“, a declarat senatorul PSD Ion Rotaru. Senatorul PSD Nicolae Bădălău a afirmat că, dacă este nevoie, va susţine demersul, afirmând că „problema trebuie rezolvată cât mai repede". "Mâine avem o întâlnire la Senat, oricum. Sunt extrem de multe familii care riscă să rămână în stradă“, a mai spus senatorul PSD.

Citeşte şi; Alertă în Paris după mai multe focuri de armă: Un bărbat a fost ucis / UPDATE

Vicepreşedintele Senatului Vasile Nistor (ALDE) a afirmat că nu are nimic împotriva convocării unei sesiuni extraordinare, afirmând că ar fi utilă reexaminarea legii dării în plată pentru că a creat „o tensiune“ în societate. Pe de altă parte, reprezentantul UDMR în conducerea Senatului, chestorul Verestóy Attila a declarat că, personal, susţine discutarea cererii de reexaminare a legii în sesiunea ordinară, pentru că nu este adeptul rezolvării într-o manieră „pomieristică” a unor „probleme care sunt de maximă importanţă”. „Eu sunt de permanenţă la Senat. Aşteptăm să vedem care este reacţia colegilor. Aceste lucruri trebuie să fie, conform uzanţei parlamentarismului, dezbătute profund pentru că sunt argumente şi contraargumente", a declarat senatorul UDMR Verestóy Attila.

Citeşte şi: Un nou atentat terorist: Zeci de morţi şi răniţi

Deputatul PNL Daniel Zamfir i-a cerut, joi, preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să convoace o sesiune extraordinară a Senatului, în vederea reexaminarii în regim de urgenţă a legii dării în plată. Conducerea Senatului a fost sesizată, pe 21 decembrie, la finalul sesiunii, cu privire la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii privind stingerea creditelor prin darea în plată a imobilului ipotecat, aceasta urmând să fie discutată de Comisiile de specialitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.