Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

I se cere demisia lui Sorin Cîmpeanu, după ce a spus că nu există o definiție a plagiatului: 'Nu este altceva decât o ticăloșie fără margini'

Inquam Photos/ George Călin
Sorin Cimpeanu Campeanu

Irineu Darău, parlamentar USR, susține că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, trebuie să plece din fruntea ministerului. Solicitarea lui Darău vine după ce Cîmpeanu a declarat că nu există o definiție a plagiatului „validată juridic”.

„Sorin Câmpeanu trebuie să plece. Fără întârziere.

Nu mai e loc de vreun dubiu când un ministru al educației devine un contraexemplu, atât moral cât și de management. Astăzi nu văd niciun argument pentru care vreun inspector, director, profesor sau elev onest să aibă ceva pozitiv de învățat de la cel care ține frâiele sistemului de învățământ.

Să spui că nu e clar ce înseamnă plagiat nu este altceva decât o ticăloșie fără margini. Manipulare și iresponsabilitate. Este bomboana pe coliva unui mandat dezastruos.

Iar dacă prin absurd ministrul avea vreo idee genială care să oprească epidemia de plagiate, îi amintesc că este senator cu drepturi depline și putea oricând propune o lege sau un amendament în Comisia de Învățământ din Senat. Suntem "colegi" acolo, dar nu l-am văzut aproape niciodată să participe și să voteze, fiind înlocuit la peste 90% dintre ședințe.

P.S. Deși eram în prima zi a mandatului de senator, am intuit bine că nu pot vota cu conștiința curată un aviz pozitiv pentru acest ministru, chiar dacă era propunerea PNL pentru guvernul vechii coaliții din care și noi eram parte. La întrebarea mea dedicată, Câmpeanu a garantat toleranță zero la plagiate. Nu l-am crezut nici atunci și nu îl cred nici acum. Ne dovedește zi de zi că misiunea lui este exact pe dos”, a spus Irineu Darău, pe pagina sa de Facebook.

  • Declarația lui Sorin Cîmpeanu, la dcnews: „Ați văzut pe undeva o definiție a plagiatului validă juridic? Eu n-am văzut. (…) Nu ne-am obosit să-l clarificăm la nivel juridic, legislativ”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.