Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și Turcia relaxează restricțiile, dar MONITORIZEAZĂ cetățenii

Twitter
erdogan

Turcia se alătură țărilor din Europa care au relaxat, gradual, restricțiile cauzate de Coronavirus. În acest context, cafenelele, restaurantele, parcurile, precum și alte locuri publice vor fi redeschise, de luni, 1 iunie, în Turcia, transmite DPA. Autoritățile de la Ankara au decis, totuși, ca barurile în care se fumează narghilea și cluburile de noapte să rămână închise.

Interdicțiile de intrare și ieșire valabile pentru 15 provincii și orașe, inclusiv capitala Ankara și centrul financiar Istanbul, vor fi ridicate, a anunțat președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Sălile de sport, piscinele, grădinile și muzeele se vor redeschide, de asemenea.

Ministrul Transportului si al Infrastructurii, Adil Karaismailoglu, a dat semnalul de plecare pentru primul tren de la Ankara la Istanbul, joi, când unele trenuri intercity și-au reluat serviciile de transport, după doua luni de suspendare. El a precizat că numai pasagerii cu permis de călătorie de la Guvern și un cod unic, primit pe telefonul mobil, printr-o aplicație specială de urmărire, au putut urca, deocamdată, în trenuri. Noua aplicație implementata, denumită "Hayat Eve Sigar", confirmă ca pasagerul nu este bolnav de COVID-19 și nici monitorizat.

În ceea ce privește transportul aerian, compania Turkish Airlines a anunțat la rândul sau că își va relua zborurile interne de pe 4 iunie și cele internaționale de pe 10 iunie.

Moscheile își redeschid porțile pentru credincioși. Rugăciunile din moschei, care au fost interzise încă din data de 16 martie, se vor relua gradual începând de astăzi, cu rugăciunea de la prânz.

Erdogan a făcut referire, în discursul său televizat, și la recenta diminuare a numărului de cazuri confirmate și de decese de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.