Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ian Nepomniaşci a preluat conducerea în duelul pentru titlul de campion mondial

sah

Marele maestru rus Ian Nepomniaşci a obţinut a treia sa victorie în duelul pentru titlul de campion mondial la şah împotriva chinezului Ding Liren, marţi la Astana (Kazahstan), iar acum conduce cu scorul de 4-3 în această confruntare, informează AFP, potrivit Agerpres.

Acest Campionat Mondial, deja neobişnuit după refuzul celui mai bun jucător activ, norvegianul Magnus Carlsen, de a-şi apăra titlul, continuă să surprindă. Dacă în mod obişnuit jocurile dintre cei mai buni şahişti ai planetei se terminau la egalitate, partida de marţi a fost a cincea din cele şapte derulate până acum care se încheie cu victoria unuia dintre cei doi competitori.

 

Foto: (c) RADMIR FAHRUTDINOV/EPA


 

Niciodată până acum la un Campionat Mondial al Federaţiei internaţionale de şah (FIDE) nu s-au înregistrat atât de multe victorii în primele şapte meciuri, de la duelul legendar dintre sovieticul Boris Spasski şi americanul Bobby Fisher, în 1972.

Cu trei victorii, două remize şi două înfrângeri, Nepomniaşci se află aşadar în avantaj după disputarea a şapte din totalul de 14 meciuri programate împotriva lui Ding Liren. Şahistul rus a jucat cu piesele albe în partida de marţi, ceea ce i-a oferit un uşor avantaj.

Miercuri este zi de repaus, înaintea disputării următoarelor două meciuri, joi şi vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.