Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iaşul este pe locul 1 în România la numărul de persoane infectate cu COVID

bay939.com.au
coronavirus covid-19

La Iaşi au fost confirmate pozitiv cu COVID 95 de persoane, în acest judeţ existând focare instituţionale unde sunt infectaţi aproximativ 100 de oameni. Numărul mare de infectări este cauzat de transmiterea comunitară şi apariţia unor focare familiale, în urma concediilor, potrivit Mediafax.

Iaşul este pe primul loc 1 la numărul de persoane infectate cu COVID. Responsabilii Direcţia de Sănătate Publică afirmă că marți au fost confirmaţi pozitiv 95 de oameni. Specialiştii spun că în judeţ există şi focare instituţionale, unde sunt infectaţi aproximativ 100 de oameni.

Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iaşi spune că numărul mare de infectări este cauzat, în mare parte, de transmiterea comunitară. Pe lângă asta s-a constatat şi apariţia unor focare familiale.

În acest context, locurile în spitale sunt tot mai puţine. Specialiştii spun că trebuie să fim atenţi la transmiterea comunitară, să respectăm măsurile de protecţie şi să evităm aglomeraţia.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

„Putem face referire şi la prezenţa focarelor de la nivelul judeţului Iaşi. Putem vorbi de un centru de servicii sociale din Iaşi, 2 unităţi medico sociale de pe raca judeţului Iaşi, un alt centru de servicii sociale din Mireceşti. Ar mai fi un centru de recuperare pentru neuropsihici din Hârlău şi putem menţiona şi un spital de paliaţie şi recuperare medicală din Municipiul Iaşi, unde au fost depistate pozitiv în ultimele 2 zile încă 64 de persoane”, afirmă Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iaşi.

„Restul pacienţilor trebuie dispensarizaţi, trebuie evaluaţi şi de aici e probleme cu locurile libere la zona de confirmaţi. Din fericire la terapie intensivă mai avem aceea rezervă de 6 paturi din compartimentul de terapie intensivă, de la Spitalul de Neurochirurgie”, precizeazăCarmen Dorobăţ, purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.