Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iată cu ce se laudă Gabriel Oprea

oprea

Fostul ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea subliniază, într-un comunicat de bilanţ, că în perioada mandatului său la MAI s-au înregistrat progrese importante în ceea ce priveşte îmbunătăţirea cadrului normativ şi a bazei materiale din cadrul ministerului şi mulţumeşte echipei pe care a avut-o la minister.

Citește și: Adrian Năstase face dezvăluiri despre Guvernul Dacian Cioloș

Printre realizări, este menţionată elaborarea unui proiect de modificare a Codului penal pentru majorarea pedepselor pentru ultraj şi ultrajul judiciar, atunci când acestea sunt comise asupra unui poliţist, jandarm, procuror sau judecător aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu face praf Guvernul Dacian Cioloș: E nedemocratic, neconstituțional

"În privinţa bazei materiale, a fost demarat cel mai ambiţios program de înnoire a parcului auto, în valoare de 57 milioane de euro. Astfel, în primele luni ale anului 2015, au fost predate peste 2.800 de autospeciale tuturor structurilor operative ale MAI şi până la jumătatea acestui an au mai fost achiziţionate încă 1.400. De asemenea, au fost puse la dispoziţia inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă 25 de maşini de mare capacitate pentru transport personal şi victime multiple şi o autospecială care, în caz de calamităţi sau accidente, se poate constitui într-un punct medical mobil, cu o capacitate de preluare a 40 de pacienţi", se arată într-un comunicat al UNPR.

Citește și: Dacian Cioloș face prima greșeală: A recunoscut că nu poate comasa alegerile

De asemenea, printre realizări este menţionată asigurarea unui echilibru între drepturile şi responsabilităţile celor care lucrează şi au lucrat în sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, întărirea legăturilor la nivel instituţional şi operaţional între structurile de specialitate din România şi cele din Uniunea Europeană şi din NATO, consolidarea cadrului strategic naţional în vederea asigurării unui nivel ridicat de apărare şi siguranţă pentru cetăţeni şi îmbunătăţirea constantă a activităţii instituţiilor.

Citește și: INCREDIBIL Toate extragerile Loteriei bonurilor fiscale sunt ILEGALE! Cum s-a ajuns aici

Potrivit sursei citate, MAI a susţinut trei acte normative care vizează creşterea performanţei managementului situaţiilor de urgenţă, mai precis care vizează managementul situaţiilor de urgenţă şi al apărării împotriva incendiilor, funcţionarea Centrului Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică şi, respectiv, funcţionarea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Citește și: Adio, Schengen: Franța cere suspendarea spațiului Schengen

Gabriel Oprea vorbeşte şi despre iniţierea legii pensiilor militare de stat, pentru revenirea la pensiile ocupaţionale, aşa cum se întâmplă în toate celelalte ţări NATO, adoptarea măsurilor necesare pentru ca promoţiile de absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ ale ministerului să fie angajate la timp în sistem şi nu să-şi înceapă cariera cu o perioadă de şomaj, adoptarea de măsuri pentru restabilirea drepturilor financiare ale angajaţilor din sistem şi susţinerea legii prin care 30.000 de soldaţi şi gradaţi profesionişti beneficiază de creşterea limitei maxime până la care pot fi menţinuţi în activitate, respectiv de la 50 la 55 de ani.

Citește și: Anunț de groază al ISIS: Teroriștii spun ce țări vor ataca

"În ceea ce priveşte întărirea legăturilor la nivel instituţional şi operaţional între structurile de specialitate din România şi cele din Uniunea Europeană şi din NATO, în mandatul meu au fost întreprinse mai multe acţiuni de importanţă majoră. Au fost realizate numeroase exerciţii pentru a asigura un răspuns comun şi eficient în faţa noilor provocări (în acest sens, trebuie menţionată inclusiv contribuţia României la sistemul FRONTEX)", precizează Gabriel Oprea.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu e gata să renunța la șefia Senatului: Care e condiția

El aminteşte de întâlnirile cu vicepreşedintele Statelor Unite, cu secretarul general NATO, cu directorul FBI, cu şeful comunităţii de informaţii al SUA, cu şeful DEA, cu directorul EUROPOL, cu miniştri de interne, ambasadori, parlamentari şi alţi reprezentanţi ai statelor membre NATO şi UE.

"În virtutea demnităţilor deţinute, am semnat împreună cu procurorul general al SUA Acordul între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave, acord care reprezintă îndeplinirea de către România a celui mai important criteriu tehnic necesar includerii în Programul de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii români", se arată în comunicat.

Oprea mai spune că, departe de a fi perfect, mandatul pe care l-a avut în fruntea MAI a fost unul pe care "l-a onorat zi de zi, făcându-şi datoria cu responsabilitate şi devotament faţă de români şi faţă de România" şi îi urează succes noului ministru Petre Tobă şi întregului guvern condus de Dacian Cioloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.