Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iată de ce nu e bun uleiul de floarea-soarelui pentru prăjeli

ulei

Unele uleiuri vegetale pot fi folosite de către gospodine la gătit, în vreme ce altele degajă substanţe cancerigene. Din a doua categorie face parte și uleiul de floarea-soarelui.

Mai mult, uleiul de floarea soarelui din comert este rafinat, deci este lipsit de antioxidanti "naturali" si nu rezista la reutilizare.

"Prăjitul în ulei de floarea-soarelui, atât de familiar gospodinelor din România, nu este recomandat. Acesta nu este rezistent la încălzire şi are punct de fum scăzut, favorizând descompunerea în compuşi toxici care sunt extrem de periculoşi pentru sănătate", declara în urmă cu ceva vreme prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Astfel, uleiurile recomandate pentru a găti sunt cele de: palmier, rapiţă, nuci macadamia, susan sau arahide.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.