Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ICAP va lansa o platformă de tranzacționare criptografică incluzând Fidelity și Standard

Radio Free Europe
Londra city

TP ICAP, cel mai mare broker interdealer din lume, lansează o platformă de tranzacționare a criptomonedelor împreună cu unitatea de custodie a activelor digitale Fidelity Investments și Standard Chartered, a declarat marți consorțiul.

Investitorii instituționali sunt mai binevoitori față de sectorul criptografic anul acesta, iar platforma, care urmează să fie lansată în a doua jumătate a anului, le va permite inițial să tranzacționeze bitcoin, ethereum urmând să fie adăugat ulterior.

TP ICAP, alături de Fidelity Digital Assets și Zodia Custody, lansat de brațul de capital de risc al Standard Chartered și Northern Trust în decembrie, caută să facă tranzacționarea criptomonedelor asemănătoare cu cea a activelor tradiționale precum acțiuni, obligațiuni și schimb valutar.

Platforma va oferi infrastructură post-tranzacționare cu o rețea de custodie a activelor digitale ,execuție separată și decontare, ceea ce este văzut pe scară largă ca fiind cheia unei implicări mai mari a investitorilor mai prudenți de pe piața criptografică emergentă, a spus consorțiul într-o declarație citată de Reuters.

În prezent, serviciile de executare și custodie a criptomonedelor sunt de obicei tranzacționate într-un singur loc, crescând astfel riscul de credit. Flow Traders, companie cu sediul la Amsterdam, va oferi lichiditate platformei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.