Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ, decizie fără precedent: Instituţia renunţă la jumătate din vacanţa judecătorească

iccj

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anunţat, joi, că activitatea de judecată a instanţei va continua în regim normal în luna iulie, pentru soluţionarea cu prioritate a cauzelor suspendate în timpul stării de urgenţă.

"Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urma analizării activităţii instanţei pentru perioada 16.03.2020 - 16.04.2020, a hotărât ca şi în luna iulie instanţa să îşi continue activitatea de judecată în regim normal, acordându-se prioritate soluţionării cauzelor suspendate în baza primului decret de instituire a stării de urgenţă", au transmis, joi, reprezentanţii ICCJ.

În 12 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis suspendarea activităţii de lucru cu publicul şi a accesului celor care nu fac parte din personalul instanţei, începând cu 16 martie. ICCJ a judecat în această perioadă numai cauzele urgente.

Vacanţa judecatorească durează două luni pentru toate instantele judecatoresti si a fost stabilită în baza Legii nr. 92 din 4 august 1992. Astfel, perioada 1 iulie – 31 august a fiecărui an calendaristic este perioada în care se efectuează concediile de odihnă prevazute legal pentru personalul instanţelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.