Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ, veşti proaste pentru fosta şefă DIICOT şi pentru fostul şef ANAF

iccj

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au judecat luni un prim termen în dosarul în care Alina Bica, fosta şefă DIICOT, Şerban Pop, fostul şef ANAF, şi omul de afaceri Horia Simu au fost trimişi în judecată de DNA.

Judecătorii au decis să prelungească arestul preventiv pentru Alina Bica şi Horia Simu. Termenul pentru o nouă verificare a legalităţii măsurilor preventive a fost stabilit pe 21 octombrie.

MINUTA: "În temeiul art.348 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.207 alin.2 şi alin. 4 Cod procedură penală, menţine măsura arestării preventive a inculpaţilor Bica Alina Mihaela şi Pop Şerban. Fixează termen în vederea verificării, din oficiu, a legalităţii şi temeiniciei măsurilor preventive privind pe inculpaţii Bica Alina Mihaela şi Pop Şerban la data de 21 octombrie 2015, ora 13,00 Sala Secţiilor Unite, cu citarea acestora şi asigurarea apărării. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, astăzi, 28 septembrie 2015."

***

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată, pe 25 septembrie, în stare de arest preventiv, de procurorii DNA, în dosarul privind mita pentru clasarea dosarului în care este implicat omul de afaceri Horia Simu. Alina Bica este acuzată de luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu, iar Şerban Pop - de complicitate la dare de mită. În dosar, a fost deferit justiţiei şi omul de afaceri Horia Simu pentru dare de mită, arestat preventiv în altă cauză.

Vezi şi: Fosta şefă DIICOT şi fostul şef ANAF, trimişi în judecată de DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.