Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ICR Bruxelles prezinta portretul sculptorului român Marian Sava

www.evz.ro
Institutul Cultural Român ICR
ICR Bruxelles are plăcerea de a vă prezenta portretul sculptorului român Marian Sava (născut în Gala ti, 1950), care trăiește și lucrează la Bruxelles, artist pentru care sculptura este ′′ pasiune, creație, putere, dar și sensibilitate ". Marian Sava, ale cărei lucrări lustruite în marmură albă sau neagră belgiană sunt prezente de galerii din întreaga lume, a studiat arta la Academia Regală de Arte Frumoase din Bruxelles, cu profesorul Jean-Marie Mathot.
Este membru al cercului artistic și literar Regal Gaulois Gaulois din Bruxelles și a primit în 2010 gradul de excelență de la Biennala de Artă Contemporană din Londra. Marian Sava a obținut și premii importante: Premiul Premier la Salonul Cannes (1999), Premiul Președintelui Salonului de Primăvară, Lyon, Franța și Marele Premiu la Salonul Orgon, Franța (1998). Din 2004 a fost cavaler al Academiei Internaționale ′′ Greci Marino ′′ - Italia.A participat la numeroase expoziții din întreaga lume: Belgia, Marea Britanie. Olanda, Franța, Danemarca, Austria, Germania, Luxemburg, Italia, Grecia, Turcia, Elveția, România, Liban.
Lucrările se găsesc în muzee, primării, universități, parcuri și colecții private din Belgia, Franța, Olanda, Germania, Elveția, România, Grecia, Turcia, SUA.
În România, sculptorul Marian Sava a expus prima dată la ICR în 2018 și apoi a avut două expoziții la Muzeul de Artă Constan ta și Gala ti Visual Art.′′ Filosofia nu exclude senzualitatea, omniprezent în Sava. Mai ales când lucrăm marmură, așa cum este cu compozițiile ′′ Răbdare ", ′′ Noroc ", ′′ Phoenix ′′ și ′′ Sublim ". Marmura pare să se căsătorească cu mâinile artistului, conturând succesiv mâini, model, palpent, sculptură, dând viață nouă materialului metamorfozat. ′′ (Julie River - critic de artă, General Review, Bruxelles, 2014) Sursa ICR Bruxelles

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.