Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ce hal a ajuns fotbalul: Un star al lui PSG este persecutat pentru că a refuzat să poarte un tricou în culorile LGBT

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam homosexual LGBT homosexual

Consiliul naţional de etică (CNE) al Federaţiei franceze de fotbal (FFF) i-a solicitat mijlocaşului senegalez Idrissa Gana Gueye, jucătorul echipei Paris Saint-Germain, să dea explicaţii dacă a refuzat sau nu să poarte un tricou în culorile reprezentative ale comunităţii LGBT, informează AFP.

Mijlocaşul senegalez trebuie să precizeze fie că "speculaţiile" pe marginea refuzului său de a se asocia acestei acţiuni a fotbalului francez împotriva homofobiei sunt "nefondate", fie să "repare onorabil situaţia", precizează FFF.

Gueye este vizat de critici în Franţa după refuzul său de a asocia luptei împotriva homofobiei şi de a îmbrăca tricoul curcubeu. Ca şi anul trecut, jucătorul lui PSG nu a evoluat în meciul de sâmbătă cu Montpellier (4-0), în ziua dedicată luptei împotriva homofobiei, care i-a atras din nou critici în Franţa, dar şi susţinere din ţara natală, Senegal.

"Îl susţin pe Gana Gueye. Convingerile religioase trebuie respectate", a declarat preşedintele Senegalului, Macky Sall, într-un comunicat dat publicităţii, scrie agerpres.ro.

În Senegal, Gueye şi coechipierii săi de la echipa naţională sunt adulaţi. Jucătorul lui PSG face parte din echipa care a câştigat în februarie în Camerun prima Cupă a Africii pe Naţiuni (CAN) din istoria echipei Senegalului, cu o victorie în faţa Egiptului în finală.

În această ţară musulmană practicantă în proporţie de 95 la sută, relaţiile homosexuale sunt interzise. Legea existentă stipulează că "orice persoană care a comis un act impudic sau contra naturii cu o persoană de acelaşi sex va fi pedepsită cu închisoare de cinci ani şi o amendă de la 100.000 la 1.500.000 franci (de la 152 la 2.286 euro)".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.