Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ieșire NERVOASĂ din USR, după ce PSD a câștigat șefia Camerei Deputaților: 'Ponta și ai lui s-au întors la PSD. ProRomânia este înapoi la matcă'

sigla partidului
USR sigla

Deputatul USR Ionuț Moșteanu a declarat miercuri, comentând numărul mare de voturi obținut de Marcel Ciolacu pentru a prelua funcția de președinte al Camerei Deputaților, că ”Ponta și ai lui s-au întors la PSD, iar acum ProRomânia este înapoi la matcă”, conform Mediafax.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îi CER DEMISIA lui Carmen Dan: 'Fățarnică, ai permis să ne rânjească infractorii în față'

”Ponta și ai lui s-au întors la PSD, pentru că asta înseamnă asta. Noi am propus, de fapt UDMR a propus amânarea pentru o săptămână. Nu au fost de acord. PSD, ALDE și ProRomânia au votat împotriva acestei amânări”, a declarat la Digi24 deputatul USR Ionuț Moșteanu.

El a mai spus că nu era o urgență alegerea președintelui Camerei Deputaților.

”Nu se întâmpla nimic. Sunt trei vicepreședinți care puteau să conducă ședințele Camerei. Aveam nevoie de răgazul acesta. S-a discutat cu cei din Opoziție. Ar fi fost necesare încă câteva zile, însă Victor Ponta i-a strâns cu ușa pe cei de la PSD, i-au aprobat, după ce un an nu i-au aprobat să-și facă grup parlamentar, iar acum ProRomânia este înapoi la matcă, la PSD”, a adăugat el.

Noul președinte al Camerei Deputaților este Marcel Ciolacu, după votul de miercuri, acesta urmând să îl înlocuiască pe Liviu Dragnea, după ce Dragnea a fost încarcerat ca urmare a condamnării în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

Marcel Ciolacu a obținut 172 de voturi, în timp ce Raluca Turcan, susținută de PNL, USR și PMP, a primit 100 de voturi.

Reprezentantul UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat de 20 de deputați.

Totodată, 11 voturi au fost anulate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.