Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict mocnit. Iertat de Orban, dar cu ochii pe scaunul șefului PNL

Lupta  tinerilor liberali pentru șefia  TNL a  scos la iveală demonii interni din PNL. O serie de lideri, atât din vechiul PNl, cât și  din fostul PDL  nu au uitat vrajbele din trecut, de dinainte de fuziune, iar partidul  este departe de a se  fi coagulat și devenit unul singur. Dar, mai important,   o bună parte  din ei  caută să clatine  prin toate mijloacele scaunul lui Orban. Unul din ei a  încercat atât de tare, că a  riscat mazilirea sa  din funcțiile politice deținute. S-a ajuns la o împăcare de  formă, dar care prevestește un conflict mocnit ce riscă să explodeze când  va  apărea momentul potrivit.

La recentul Congres TNL,  Ludovic Orban s-a contrat public cu liderul senatorilor liberali, Iulian Dumitrescu,  cel pe care l-a susținut, acum aproape două luni  pentru această funcție, împotriva rivalei sale, Alina Gorghiu.

Era  fapt  binecunoscut deja în partid că Dumitrescu, care este  și lider PNL Prahova, a spijinit  candidatura lui Radu Surugiu pentru șefia  TNL a  fostului deputat, în timp ce  Orban a făcut, prin interpuși, lobby pentru candidatura  Marei Mareș, care a  și câștigat într-un final, la o diferență de 50 de voturi. Tocmai din această cauză,  cei doi s-au  acuzat reciproc, de la tribuna Congresului TNL, de implicare în favoarea unor candidaţi la şefia organizaţiei de tineret.

“Am auzit un tupeu maxim, că Ludovic Orban e de partea unui candidat. Crede cineva că Ludovic Orban şi-a schimbat părerea foarte proastă despre cei care au încercat manipulări în numele său? Vă garantez eu că nu. Ştiţi expresia: un vultur nu prinde niciodată muşte. Ludovic Orban nu se amestecă în jocuri mărunte de partid. Dacă aţi primit vreun telefon în care era invocat numele lui Orban, gândiţi-vă la ce v-am spus”, susținea Iulian Dumitrescu.

„S-a pomenit de atâtea ori aici numele meu că mă gândeam că am ajuns să candidez şi la şefia TNL. Când am ceva de spus, spun eu, n-am nevoie de un purtător de cuvânt. Nu poate să vorbească nimeni în numele meu”, a replicat Orban, cu trimitere directă la Iulian Dumitrescu.

Iritați de afrontul  lui Dumitrescu și conștienți de adevăratul scop al acestuia, subminarea autorității liderului de partid, apropiații lui Orban i-au cerut  să-l schimbe  din poziția de președinte  al grupului senatorilor PNL, ca  un exemplu pentru ceilalți  colegi de partid care nu s-au împăcat cu rezultatul ultimului Congres și agită apele în partid, susțin sursele citate.

Iar, pe moment, Orban  chiar a luat în serios  și a  cochetat cu această  idee. A  fost   nevoie de intervenția unor lideri locali  pentru a-i  duce pe cei doi la masa  împăcării, prevenind astfel agravarea scandalului  declanșat la  alegerile din TNL de acuzații de fraudă  și de control al votului tinerilor liberali de către președinții de filiale, susțin surse din conducerea liberală.

Totuși împăcarea  dintre Orban  și Dumitrescu  sună mai mult ca  armistițiu. Cunscut ca  unul  dintre finanțatorii partidului, Dumitrescu are  propriile  ambiții. Iar poziția de lider al senatorilor liberali  nu-i este  îndeajuns. Susținut din spate de  liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, dar și de alți lideri din  fostul PDL și de vechi liberali  nemulțumiți de  încercările  lui Orban de  întărire a  autorității centrale în detrimentul teritoriului,  Iulian Dumitrescu își face lobby și pozează în alternativa cea mai bună pentru adersarii lui Orban  din partid, în speranța de a atrage noi nemulțumiți la cauza sa, care să-l ajute să forțeze organizarea unui nou Congres anul viitor,  mai susțin sursele citate.

- - -

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, susţine pentru ŞTIRIPESURSE.RO, că nu este implicat în niciun fel în nicio luptă din interiorul Partidului Naţional Liberal: “Mă interesează doar PNL, dar nu sunt în spatele niciunui conflict intern.”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.