Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ies la iveală vinovățiile morale - Clotilde Armand a tăiat paza școlii în care un elev a fost violat

Inquam Photos / George Calin
Clotilde Armand

Ies la iveală noi informații despre „școala groazei” din Sectorul 1, unde un elev ar fi fost violat de două ori. După instalarea în funcție a primarului Clotilde Armand, cheltuielile cu paza au fost tăiate, astfel că Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” a ajuns de la șase posturi de pază la unul singur. Între timp, coeficientul de criminalitate în sector a crescut de la „mediu” la „ridicat”.

În septembrie 2021, Secția 4 Poliție, prin compartimentul de specialitate din cadrul Biroului de Ordine Publică, a avizat cu recomandări Planul de pază al obiectivului Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, din Șoseaua Nicolae Titulescu nr.50-52, sector 1.

Conform Raportului de evaluare a riscului la securitate fizică, atasat la Planul de Pază, înregistrat la Registratura Generală a Primăriei Secotorului 1, structura dispozitivului de pază umană a fost stabilită la un post permanent, cu sarcina de a proteja școala gimnazială și Inspectorstul Școlar Sector 1. Conform planului de pază avizat, postul de pază este asigurat permanent, fiind amplasat la intrarea în școală, acoperit cu personal de pază, neînarmat, care efectuează serviciul în post fix.

Anterior preluării mandatului de primar al Sectorului 1 de către Clotilde Armand, dispozitivul de pază instituit la Școala „Nicolae Titulescu” era format din 6 posturi de pază (două permanente și patru temporare).

Prin adresa de înaintare către Primăria Sectorului 1 a planului de pază avizat, Secția 4 Poliție a recomanat analizarea suplimentării dispozitivului de pază cu un post de pază temporar, pe perioada orelor de curs, aspect de care reprezentanții Primăriei nu au ținut cont.

Abia după izbucnirea scandalului referitor la agresiunile sexuale, Primăria Sectorului 1 a informat Secția 4 Poliție cu privire la adăugarea unui post de pază la Școala „Nicolae Titulescu”.

Prefectul Capitalei avertiza încă de anul trecut

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, avertiza încă de anul trecut că siguranța este o problemă în școlile din Sectorul 1.

„Siguranța în școli presupune mecanisme de pază, protecție și de prevenție, inclusiv în ceea ce privește consumul de substanțe stupefiante. Este un întreg sistem interconectat, care trebuie să funcționeze impecabil, coordonat și unitar la nivelul întregului oraș, dat fiind că, la ora actuală, practica este neunitară în unitățile de învățământ de la un sector la altul. De exemplu, la nivelul Sectorului 3 există câte un polițist local la nivelul fiecărei școli, în vreme ce în alte sectoare, ca de pildă în Sectorul 1, există deficiențe majore în asigurarea pazei la nivelul unităților de învățământ”, avertiza Rareș Hopincă pe pagina sa de Facebook pe 13 octombrie 2023.

„În acest moment ne confruntăm cu o problemă spinoasă și sensibilă, cu multe fațete, care necesită proactivitate și implicare maximă din partea tuturor factorilor de decizie și a tuturor mecanismelor administrative și de supraveghere. Este nevoie de sprijin pentru paza în școli și acces în unitățile de învățământ și de standardizarea planurilor de intervenție rapidă. O altă propunere discutată în cadrul ședinței este ca Poliția Locală să fie pregătită de specialiști din cadrul Poliției Naționale”, mai scria prefectul Capitalei.

Situația de la Școala „Nicolae Titulescu”

Mai mulți părinți s-au adunat încă de luni în fața Școlii Nicolae Titulescu, din Sectorul 1 al Capitalei, după ce în spațiul public au apărut informații că un elev din clasele primare a fost violat de două ori în toaletă, de către colegi mai mari.

Băiețelul violat are acum 10 ani, iar la prima agresiune ar fi avut doar 8 ani.

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București nu au fi fost informate despre niciuna dintre cele două situații.

Ministrul Ligia Deca a trimis marți dimineață Corpul de Control al Ministerului Educației la Școala Nicolae Titulescu din Capitală, dar și la Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Ea a spus că a aflat despre caz din presă.

Directoarea școlii și-a dat demisia marți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.