Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IFC sprijină UniCredit Leasing pentru a spori accesul IMM-urilor la finanţare

unicredit

International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, sprijină UniCredit Leasing Corporation (UCLC) pentru a spori accesul IMM-urilor la finanţare şi pentru a oferi o finanţare crescută clienţilor săi pentru activităţile desfăşurate în domeniul combaterii schimbărilor climatice.

Potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES, "această investiţie de 27,5 milioane euro va genera locuri de muncă, va încuraja măsurile de asigurare a eficienţei energetice şi va contribui la reducerea emisiilor de carbon."

Accesul la finanţare a societăţilor comerciale din România, în special pentru microîntreprinderi şi IMM-uri, este limitat, iar nivelul activităţilor de intermediere financiară este redus. Investiţia IFC va contribui la depăşirea acestor discrepanţe financiare, UCLC alocând 60% din sumă IMM-urilor şi cel puţin 40% proiectelor dedicate schimbărilor climatice.

"Accesarea acestei noi linii de finanţare vine ca un pas normal, având în vedere relaţia tradiţională pe care o avem cu IFC. UniCredit Leasing va utiliza aceste fonduri pentru a sprijini segmentul IMM-urilor, dar şi în structurile de finanţare a unor active care vor duce la reducerea emisiilor şi promovarea producţiei de energie din surse regenerabile, în conformitate cu mai ampla strategie de sustenabilitate a UniCredit Group", a declarat Daniela Bodîrcă, CEO al UniCredit Leasing Corporation.

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare concentrată pe sectorul privat din pieţele emergente. În anul fiscal 2020 s-au investit 22 miliarde de dolari în companii private şi instituţii financiare din diverse ţări aflate în curs de dezvoltare, valorificând capacităţile din sectorul privat să pună capăt sărăciei extreme şi să sporească prosperitatea împărtăşită.

UniCredit Leasing Corporation IFN SA face parte din grupul financiar UniCredit Romania, alături de UniCredit Bank şi UniCredit Consumer Financing, oferind beneficiarilor săi o gamă completă de produse şi servicii financiare şi alte servicii auxiliare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.