Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon a îndemnat la sărbătorirea în masă a 80 de ani de la eliberarea republicii de sub ocupația nazismului

stiri.md
igor dodon fiu

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, fostul președinte al țării Igor Dodon a îndemnat la sărbătorirea în masă a 80 de ani de la eliberarea republicii de sub nazism, în luna august, relatează TASS citat de Rador Radio România.

"Este foarte important să organizăm anul acesta două marșuri ale Victoriei - pe 9 mai și obligatoriu pe 24 august, când vom sărbători 80 de ani de la eliberarea Republicii Moldova. '...' Îi îndemn pe toți, după posibilităţi, să-i viziteze veteranii Marelui Patriotic Război pentru Apărarea Patriei. Au rămas foarte puțini eroi și au nevoie de atenția noastră" - a spus fostul președinte la prezentarea cărții "Calendarul evenimentelor istorice majore, nume și locuri memoriale".

Fostul lider moldovean și-a exprimat convingerea că majoritatea cetățenilor moldoveni marchează Ziua Victoriei, în ciuda tuturor eforturilor Guvernului pro-european din republică de a-i diminua importanţa.

Anterior, Consiliul de Coordonare al Compatrioților Ruși, care reunește zeci de organizații obștești, a făcut apel la politicieni și personalități publice din Republica Moldova să sărbătorească împreună, fără simboluri de partid, Ziua Victoriei. Potrivit organizației, anul acesta vor fi organizate în Republica Moldova o serie întreagă de evenimente privind această dată memorabilă, inclusiv marșuri, prezentări de filme, cărți și altele. Aceasta sunt planificate în multe orașe ale republicii, inclusiv în Transnistria.

Potrivit diverselor estimări, în rândurile Armatei Roșii au luptat aproximativ 400.000 de localnici din Republica Moldova, faptele a 50.000 dintre ei au fost premiate, iar 20 de cetăţeni moldoveni au devenit Eroi ai Uniunii Sovietice.

Războiul a afectat aproape fiecare familie din republică, așa că, în ciuda încercărilor autorităților pro-europene de a-i revizui rezultatele, sute de mii de oameni vin în fiecare an, de Ziua Victoriei, la memorialele de glorie militară din Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.