Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon, amenințări la adresa Maiei Sandu: Dacă nimerește în așa condiții nu va supraviețui

Inquam Photos / Andrei Mardari
Igor Dodon

Fostul șef al statului, Igor Dodon, spune că actuala conducere încearcă să facă presiuni asupra lui, ca să renunțe la politică și să plece din țară.

La ieșire din sală de judecată, Dodon a povestit despre condițiile în care a fost deținut și despre intimidarea familiei sale, transmite telegraph.md.

„Mult sperau că mă vor presa psihologic și eu voi ceda. M-au ținut două zile în penitenciar cu lumina aprinsă noaptea. Maia Sandu dacă nimerește în așa condiții, da ea va nimeri, nu o să supraviețuiască.

Mi-au presat familia. Au venit la 7 dimineața și au speriat copiii. Au sărit gardul la mama mea în sat. Scopul este de a mă presa psihologic. În ultimele luni multe mesaje am primit, să fug din țară. Nu am fugit. Eu nu o să fug”, a spus Dodon.

Igor Dodon a declarat că în dosarul intentat pe numele său este vizat și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Potrivit lui Dodon, actuala putere vrea să lichideze opoziția și să instituie dictatura în țară.

„Scopul este lichidarea forței de opoziție, pentru că este atras în dosar și PSRM. Vrea să lichideze și PSRM”, a precizat Dodon.

Igor Dodon a acuzat-o pe Maia Sandu că ar fi comandat un dosar pe numele său. Mai mult, Dodon susține că toată acțiunea de urmărire penală este coordonată de Ambasada SUA la Chișinău.

Menționăm că fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

Petru Merineanu, cumnatul fostului președinte socialist Igor Dodon, care a încercat să înghită o recipisă, a fost plasat în arest în izolator pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13.

Știri.md amintește că procurorii în comun cu CNA și SIS au descins marți dimineața cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat, Igor Dodon, fiind suspectat pe mai multe capete de acuzare.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a confirmat pentru Deschide.MD reținerea pentru 72 de ore a ex-președintelui Igor Dodon.

În cele din urmă, Igor Dodon a fost scos de acasă și escortat în izolator.

Ulterior, acesta a venit cu o reacție.

Miercuri, 25 mai, procurorii anticorupție au solicitat 30 de zile de arest preventiv pentru Igor Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.