Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon îl invită la Chişinău pe liderul separatiştilor din Transnistria

Igor Dodon si Vadim Krasnoselski

Liderul separatist al Transnistriei, Vadim Krasnoselski, urmează să efectueze o vizită la Chişinău, la invitaţia preşedintelui Igor Dodon, pentru discuţii cu privire la activitatea controlului vamal moldo-ucrainean la frontiera cu Transnistria, relatează vineri portalul Unimedia.info, conform agerpres.

Vizita lui Kransnoselski la Chişinău este programată pentru joia viitoare, 30 martie, a informat anterior agenţia de presă tiraspoleană Novostipmr.

Poliţiştii britanici acţionează în forţă. Noi arestări în ancheta atacului terorist din Londra

"Dacă în 2006, s-a aplicat o lovitură gravă exporturilor republicii, în urma instalării acestor posturi de control va avea de suferit importul în regiunea transnistreană. Numai pierderile minime, la un prim calcul, se ridică la 40 milioane de dolari, fără a lua în discuţie pierderea a mii de locuri de muncă şi distrugerea micilor afaceri", a declarat joi Krasnoselski într-o conferinţă de presă, în finalul reuniunii Consiliului Securităţii autoproclamatei republici.

El a mai spus că susţine varianta unui dialog constructiv pentru rezolvarea problemelor dintre regiunea transnistreană şi Republica Moldova, de aceea a acceptat invitaţia preşedintelui Igor Dodon, cu care se va întâlni într-o suburbie a Chişinăului.

În 22 martie, liderul Transnistriei a abordat problema controlului mixt la graniţa moldo-ucraineană pe tronsonul transnistrean cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, emisarul preşedintelui rus pentru Transnistria, cu ocazia vizitei întreprinse la Moscova. Krasnoselski a denunţat că aceste măsuri se vor solda cu consecinţe negative pentru economia Transnistriei şi vor complica procedura de circulaţie şi asigurarea securităţii în regiune. Tiraspolul vrea ca Chişinăul să anuleze această decizie, a spus liderul transnistrean, citat de portalul Noi.md.

Contre dure între Sofia şi Ankara: 'NU vom accepta lecţii de democraţie din partea lor!'

Kievul şi Chişinăul au convenit să instituie puncte de control mixte pentru a fi ocolite punctele de control ale Transnistriei. Este vorba despre punctele de trecere Cuciurgan-Pervomaisk, Palanca-Maiaki-Udobnoe, Giurgiuleşti-Reni şi Unguri-Broniţa, care este acum în fază de proiect.

"Pentru Ucraina, Transnistria este teritoriul Republicii Moldova. Prin urmare, la punctele de trecere pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene trebuie să se afle poliţişti de frontieră şi vameşi moldoveni', a declarat recent Irina Friz, preşedinta unui subcomitet din Comisia pentru Securitate Naţională şi Apărare din Rada de la Kiev (parlamentul).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.