Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon se TEME să nu fie DEMIS! Președintele Republicii Moldova amenință Guvernul: 'Furia poporului va fi pe măsură'

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Igor Dodon

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a admis luni seara că există riscul ca el să fie demis, dar a avertizat că "furia poporului va fi pe măsură", într-o emisiune difuzată de filiala din Chişinău a postul rusesc NTV, emisiune moderată de controversatul ex-politician Iurie Roşca, relatează marţi 10tv.md.

În deschiderea discuţiei, Roşca l-a întrebat pe Dodon cum are de gând să reacţioneze în cazul în care actuala guvernare ar încerca "să-l debarce, să-l neutralizeze sau să se debaraseze de acesta".

Citește și: Referendumul din Catalonia a ZGUDUIT din temelii Spania: Ce s-a întâmplat cu piețele financiare! Avertismentul dur al specialiștilor

Igor Dodon a răspuns că a analizat cu "echipa (sa) de profesionişti' toate variantele posibile, referindu-se la membrii aşa-numitului "consiliu al societăţii civile" pe care l-a creat pe lângă preşedinţie şi din care fac parte fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, fostul ideolog al comuniştilor, Victor Stepaniuc, fostul ministru comunist al apărării, Victor Gaiciuc etc.

Potrivit lui, ar exista trei scenarii care l-ar putea viza: demiterea preşedintelui prin referendum, deschiderea unor cauze penale conform articolului 81 din Constituţie sau interpretarea unei decizii în acest sens a Curţii Constituţionale.

Citește și: Descoperire șocantă: Polițiștii au găsit un adevărat arsenal în casa atacatorului din Las Vegas! Un nou bilanț teribil al victimelor atentatului

În aceeaşi emisiune, Dodon a spus că patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, i-a spus că mandatul său de preşedinte este dat de la Dumnezeu, anunță Agerpres.

Partidul Liberal (PL) a propus la 21 septembrie într-o sesiune specială a parlamentului de la Chişinău un proiect de lege privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Igor Dodon şi organizarea unui referendum în acest sens, întrucât prin declaraţiile şi acţiunile sale actualul preşedinte a încălcat în repetate rânduri Constituţia şi incită societatea moldoveană la dezbinare şi violenţe. Pentru ca să fie înregistrat şi examinat în plenul forului legislativ este necesar ca cel puţin 34 de deputaţi să semneze acest document, însă observatorii apreciază că iniţiativa liberalilor nu are nicio şansă de materializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.