Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Girkin, fost ofițer FSB și GRU, a fost 'săltat' și dus într-o locație necunoscută

FSB
FSB, arest

Miroslava Reghinska, soția fostului șef al milițiilor din așa-zisa autoproclamata republică populară separatistă Doneţk, fost ofițer GRU și FSB, Igor Strelkov (GIRKIN), a declarat că Strelkov a fost acuzat în temeiul articolului pentru 'Extremism', relatează TASS, potrivit Rador

Fostul șef al milițiilor din așa-zisa autoproclamata republică populară separatistă Doneţk, Igor Strelkov (Girkin), a fost reținut la Moscova, a precizat pentru Agenţia de presă TASS, vineri, soția sa Miroslava Reghinskaya.

„Soțul meu a fost acuzat în temeiul Articolului 282 din Codul Penal al Federației Ruse (Extremism)', a afirmat ea.

Forţele de ordine ruse nu au confirmat pentru Agenţia de presă TASS informațiile despre arestarea lui.

„Vineri dimineață, Igor Strelkov (Girkin) a fost reținut la Moscova. În prezent, el este audiat, au loc investigații', a declarat o sursă citată de TASS.

„Astăzi, în jurul orei 11:30, au venit la noi reprezentanți ai Comisiei de anchetă. Nu eram acasă în acel moment. Curând, potrivit portarului, l-au luat pe soțul meu de brațe și l-au dus într-o direcție necunoscută", a scris soția lui Girkin pe Telegram. "Nu știu nimic despre locul unde se află soțul meu, nu a luat legătura", a spus Reginskaya.

La rândul său, Alexander Molokhov, avocatul lui Strelkov, a confirmat pentru Interfax că, după o percheziție în apartamentul din Moscova, oamenii legii l-au luat pe clientul său. Potrivit avocatului, unde se află acum Strelkov este încă necunoscut. Interfax nu are nicio confirmare oficială a acestor informații.

Un fost ofițer FSB explică strategia aleasă de Prigojin pentru cucerirea Moscovei: 'E o incursiune strălucit de îndrăzneață!'

Context

Igor Girkin, pensionar militar și fost ofițer FSB, a comandat forțele armate ale Republicii Populare Donețk din 12 mai până în 14 august 2014, a fost ministrul apărării al Donețkului, apoi a părăsit Donbasul.

La 17 noiembrie 2022, Tribunalul Districtual Haga l-a găsit vinovat în cazul prăbușirii unui Boeing 777 al Malaysia Airlines în regiunea Donețk și l-a condamnat în absență la închisoare pe viață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.