Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGPR lansează licitaţia pentru 15.000 de kituri de monitorizare electronică

Politia Romana

Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă pe SICAP licitaţie pentru 15.000 de kituri de monitorizare electronică şi sistemul informatic aferent, având o valoare totală estimată de 202.500.000 lei, potrivit Agerpres.

"Implementarea SIME (Sistem Informatic de Monitorizare Electronică) la nivelul Poliţiei Române va asigura un real suport lucrătorilor de poliţie cu atribuţii în supravegherea persoanelor ce fac obiectul ordinelor de protecţie", se arată în anunţ.

În vederea evaluării, componenta financiară va reprezenta 80%, iar componenta tehnică 20%. Durata contractului este de 48 de luni, iar tipul procedurii este dialog competitiv. Termen limită pentru primirea ofertelor: 8 martie.

"Procedura de dialog competitiv se va finaliza prin încheierea unui acord - cadru cu durata de 48 de luni de la semnarea de ambele părţi. Sistemul va include, pe lângă sistemul informatic, şi un număr de 15.000 de kituri de monitorizare. Astfel, în cadrul primului contract subsecvent se va asigura toată infrastructura hardware şi software, precum şi un număr minim de un kit monitorizare şi maxim 1.000 de kituri de monitorizare, urmând ca ulterior să aibă ca obiect doar furnizarea kiturilor de monitorizare", prevede anunţul.

Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică va permite:

- monitorizarea în timp real a persoanei supravegheate/protejate;

- afişarea pe hartă a poziţiei persoanei supravegheate/protejate care poartă dispozitive de monitorizare;

- posibilitatea construirii de zone pe hartă în formă de poligon şi circulară, care să aibă caracteristica de zonă de incluziune (în care persoana supravegheată are permisiunea de a sta) şi zonă de excludere (în care persoana supravegheată nu are permisiunea de a intra);

- generarea de alerte: alertă de părăsire a imobilului, alertă de depăşire a perimetrului, alertă de apropiere, alertă de defecţiune, alertă sabotare dispozitiv, alertă de testare.

La mijlocul lunii ianuarie, Guvernul a aprobat indicatorii pentru operaţionalizarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică (SIME), urmând ca până în 2025 să fie achiziţionate 15.000 de kituri de monitorizare electronică, prin care se va asigura protecţia victimelor violenţei domestice şi tragerea la răspundere a agresorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.