Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGPR, vești BUNE: Anul 2016-2017, cel mai mic număr de infracțiuni în zona unităților de învățământ din ultimii ani

renasterea.ro
politisti

Poliţia Română a desfăşurat în cursul anului şcolar 2016-2017 aproape 40.000 de acţiuni preventive la nivel naţional, în unităţile de învăţământ preuniversitar, perioadă în care a fost înregistrat cel mai mic număr de infracţiuni sesizate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ din ultimii ani. 

"Poliţia Română, în parteneriat cu profesorii şi părinţii, au desfăşurat, în cursul anului şcolar 2016-2017, activităţi în vederea creşterii gradului de siguranţă în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, rezultatul fiind reducerea cu 13,4% a numărului infracţiunilor sesizate în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, faţă de perioada similară a anului şcolar trecut. Din totalul infracţiunilor sesizate, 92,5 % au fost săvârşite în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis AGERPRES

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea prin acţiuni educative, verificarea modului de supraveghere, pază şi acces în unităţile de învăţământ, în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/200 şi acordarea sprijinului de specialitate. 

Poliţiştii de la compartimentele de prevenire a criminalităţii, împreună cu cei rutieri şi sprijiniţi de poliţişti de proximitate, au organizat 37.662 de activităţi preventive şi au participat la 23.723 şedinţe cu profesorii şi părinţii. 

"De asemenea, poliţiştii au desfăşurat 26.809 acţiuni pe linia combaterii absenteismului şcolar şi au efectuat controale la societăţi comerciale aflate în apropierea unităţilor de învăţământ, pe linia respectării legislaţiei privind comercializarea băuturilor alcoolice şi a produselor din tutun", se arată în comunicat. 

Totodată, Poliţia Română a efectuat controale periodice privind respectarea prevederilor Legii nr. 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, constatându-se că majoritatea unităţilor de învăţământ preuniversitar sunt asigurate cu pază umană (peste 10%), beneficiază de sisteme de supraveghere video ( aproape 30%) sau dispun atât de pază, cât şi de sisteme de supraveghere video (aproape 20%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.