Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGSU: '500 de locuințe inundate și 5 drumuri afectate în 23 de județe, din cauza ploilor din 24 de ore'

inundatii

Pompierii din 23 de județe au acționat pentru evacuarea apei din peste 500 de case, curți sau beciuri, în ultimele 24 de ore, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Traficul rutier a fost afectat temporar pe cinci drumuri naționale, potrivit Mediafax.

IGSU a informat joi dimineața că în ultimele 24 de ore, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din peste 500 de case, curți sau beciuri.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe cinci drumuri naționale. Este vorba de DN 1A intersecție cu DNCB – București – Ilfov, DN 57B – Caraș-Severin, DN 16 Mureș, DN 22D și DN 22A – Mureș.

Au fost afectate și trei drumuri județene: DJ 703K – Argeș, DJ 764F – Bihor și DJ 668 - Hunedoara, atât din cauza acumulării de apă și aluviuni pe carosabil, cât și a căderilor de pietre.

Potrivit IGSU, printre județele cele mai afectate de aversele torențiale sunt Arad, Bihor, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara și Maramureș.

Citește și: Impozitarea pensiilor speciale a fost adoptată de Parlament: cum se va aplica noua taxă specială și cine este vizat

O situație deosebită s-a produs în localitatea Șurbești, județul Maramureș, unde au fost evacuate temporar trei persoane care erau în pericol să fie surprinse de viitură. După retragerea apelor, persoanele s-au întors în locuințe.

Un eveniment similar s-a înregistrat în municipiul Odorheiu Secuiesc, județul Harghita. Ca urmare a precipitațiilor din ultimele zile s-a produs o alunecare de teren, frontul alunecării oprindu-se la o distanță de 5 metri față de o gospodărie.

„Nu au fost afectate locuințe și nu au rezultat victime, însă, în mod preventiv, au fost evacuate trei persoane (2 adulți și un copil)”, potrivit IGSU.

Pentru ca populația să adopte măsurile de autoprotecție, în zonele vizate de atenționările și avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise 10 mesaje prin sistemul RO-ALERT la nivelul a cinci județe: Cluj, Galați, Sălaj, Suceava și Tulcea.

Potrivit IGSU, în niciuna dintre situațiile gestionate nu s-au înregistrat victime și nicio persoană nu a avut nevoie de acordarea primului ajutor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.