Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGSU: Forţe suplimentate pentru stingerea incendiului de la Cetatea Poienari; intervenţia este dificilă din cauza suprafeţei mari - VIDEO

www.news.ro
incendiu Argeș Poenari

Forţele care intervin pentru stingerea incendiului izbucnit în localitatea Arefu, judeţul Argeş, lângă Cetatea Poienari, au fost suplimentate, acţionând peste două sute de pompieri, au anunţat, luni, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Aceştia au precizat că petoată durata nopţii s-a intervenit în zonă, dar operaţiunea este dificilă din cauza suprafeţei mari, accesului dificil şi a resurselor limitate de apă.

Potrivit IGSU, pe durata nopţii de duminică spre luni, au fost continuate misiunile de stingere, iar luni dimineaţă a fost efectuat un zbor de survol în zonă.

”În funcţie de focarele identificate, vor fi stabilite direcţiile de acţiune pentru perioada următoare”,m au precizat reprezentanţii IGSU.

Pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată şi litieră de pădure, produs în comuna Arefu, zona Cetatea Poienari, IGSU a suplimentat forţele de intervenţie cu aproape o sută de pompieri din Bucureşti, Braşov, Prahova, Sibiu, Teleorman şi Unitatea specială de la Ciolpani.

De asemenea, din cadrul ISU Argeş sunt mobilizaţi 100 de salvatori care acţionează permanent pentru lichidarea focarelor, iar Inspectoratul General de Aviaţie din MAI a pus la dispoziţie 2 elicoptere dotate cu dispozitive de stingere, tip Bambi Bucket.

”Intervenţia se realizează cu dificultate din cauza ariei mari de acţiune, accesului îngreunat şi cantităţilor limitate de apă din pădure. La faţa locului au fost deplasate 3 containere tip Multirisc, care au în componenţă pompe manuale portabile - utilizate de pompieri la stingerea incendiilor de pădure”, au mai precizat reprezentanţii IGSU.

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, duminică după-amiază, lângă Cetatea Poenari din judeţul Argeş, turiştii aflaţi în zonă fiind evacuaţi, anunță News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.