Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iisus ar fi luat Cina cea de taină miercuri, nu în Joia Mare. Misterul Ultimei Cine

captura yotube
cina cea de taina

Un profesor britanic de teologie afirmă că ultima masă pe care Iisus Hristos a luat-o alături de cei 12 apostoli, Cina cea de taină, a avut loc într-o zi de miercuri, nu joi, cum se credea, relatează AFP.

ANUNȚUL MILENIULUI la NASA: A fost găsită VIAȚĂ EXTRATERESTRĂ / VIDEO

Profesorul Colin Humphreys de la Universitatea Cambridge a încercat să explice, în cartea intitulată "Misterul Ultimei Cine" (The Mystery of the Last Supper), toate contradicţiile care îi intrigă pe istorici de multe secole.

"Am descoperit că cina a avut loc miercuri, pe data de 1 aprilie din anul 33", a declarat pentru Times, profesorul Colin Humphreys, potrivit The Telegraph si Evangelical TIMES din 2012.

Totodată, potrivit acestuia crucificarea a avut loc pe 3 aprilie, iar învierea pe 5, în anul 33.

Experţii în Biblie şi toţi creştinii cred că ultima cină a început după asfinţit, joi seara, iar răstignirea lui Iisus a avut loc dimineaţa următoare, vineri, aproximativ în jurul orei 09.00.

"Procesele lui Iisus au avut loc în zone diferite din Ierusalim. Experţii au parcurs Ierusalimul cu un cronometru pentru a verifica dacă era posibil ca acele evenimente să se desfăşoare în intervalul joi seara - vineri dimineaţa: cei mai mulţi dintre ei au ajuns la concluzia că era imposibil", a explicat profesorul britanic în cartea sa.

Apostolii Matei, Marcu şi Luca spun că Cina cea de taină a fost o masă de Paşte, în timp ce apostolul Ioan afirmă că această masă a avut loc înainte de Paştele evreiesc. "Soluţia pe care am găsit-o este aceasta: ambele tabere au dreptate, însă ele se raportau la două calendare diferite", a declarat Colin Humphreys.

După ce a analizat cele două calendare, profesorul britanic a ajuns la concluzia potrivit căreia Cina cea de taină a avut loc miercuri, cu o zi înainte de Joia cea mare.

Papa Benedict al XVI-lea a susţinut o teorie similară în 2007, afirmând că Isus a celebrat, probabil, cina cu discipolii săi după calendarul Qumran (ebraic), cu cel puţin o zi înainte.

Profesorul Colin Humphreys a afirmat că, deşi teoria Papei ajunge la aceeaşi concluzie, este incorectă deoarece calendarul Qumran plasează Paştele evreiesc la cel puţin o săptămână după data Răstignirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.