Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IJP Iași a lansat online un proiect transfrontalier cu fonduri UE

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi a informat că a organizat, joi, la Iaşi, o conferinţă online de deschidere a proiectului "Conception - "Întărirea cooperării transfrontaliere prin dezvoltarea unui concept comun de investigare complexă a locului faptei", derulat cu fonduri UE, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis presei de IJP Iaşi, proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014 - 2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI), fiind implementat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, în calitate de beneficiar lider, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

"Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea capacităţii şi eficienţei poliţiei române şi moldovene, în ceea ce priveşte investigarea locului faptei şi managementul gestiunii urmelor infracţiunilor. Până la finalul perioadei de implementare, 7 martie 2022, proiectul îşi propune să contribuie la o creştere semnificative a securităţii frontierei de est a Uniunii Europene. Valoarea totală a proiectului este de 330.000 euro, partenerii proiectului beneficiind de o finanţare nerambursabilă în valoare de 90% din partea Uniunii Europene", se menţionează în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, comisar şef de poliţie Gîtlan Costel, a subliniat în discursul său importanţa parteneriatului dintre Republica Moldova şi România pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor transfrontaliere, în efortul comun de sporire a climatului de siguranţă în regiune.

Inspectoratul General al Poliţiei al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova a fost reprezentat la eveniment de şeful Centrului Tehnico-Criminalistic şi Expertize Judiciare, comisar şef Bodrug Nicolae, de membrii echipei de implementare a proiectului, precum şi de alţi reprezentanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.