Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îl capturează PRU pe PokePonta?

Facebook - Bogdan Diaconu

În perspectiva alegerilor parlamentare, Victor Ponta își joacă bine cărțile. Cu un președinte PSD care nu îi este nici prieten și nici colaborator apropiat, fostul prim-ministru reușește, prin ping-pongul jucat cu PRU și Bogdan Diaconu, să rămână subiect de știri și analize și să-și păstreze o voce centrală în mediul politic.

Liviu Dragnea l-ar vrea pe Ponta tras pe linie moartă. Desigur, l-ar lăsa să candideze în iarnă, dar fără spectacol și fără breaking news-uri create de acesta. Și l-ar dori un simplu deputat de Gorj, care să recite poezia partidului când și unde e nevoie.

Pe de cealaltă parte, Bogdan Diaconu își freacă mâinile la ideea că partidul său chiar ar putea începe să conteze odată cu „capturarea” lui Ponta. Până la urmă, chiar dacă acest meci de urmărire nu se va concretiza într-o adeziune nouă completată de fostul premier, reușește să păstreze pentru moment „partidul lui Vlad Țepeș” pe prima scenă politică.

În schimb, fostul prim-ministru are calculele sale. Își dă seama că înscrierea în PRU ar însemna și finalul carierei sale politice în mainstream. Ori, politică de nișă nu cred că-și dorește să facă. Pe de cealaltă parte, acesta se folosește de avantajul PRU și de procentele încă importante pe care le are în sondaje, în meciul personal cu Dragnea.

La finalul zilei, după ping-pongul dintre Ponta și Diaconu, putem spune că ambele părți câștigă. Lui Ponta, PRU îi oferă o greutate mai mare în negocierile  cu social-democrații, inclusiv pentru a obține mai multe locuri pe liste pentru oamenii săi, iar pe de cealaltă parte, fostul premier face din partidul lui Bogdan Diaconu o destinație mult mai atractivă și credibilă.

Citiți și: PRU începe campania agresivă de racolare a lui Ponta. A fost lansat PokePonta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.