DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Îl dau în judecată pe Traian Băsescu

03-rosca-stanescu-senator-23

Subsemnatul, Sorin Roșca Stănescu, informez, pe această cale, opinia publică asupra deciziei pe care am luat-o, azi, de a-l chema în judecată pe Traian Băsescu, după ce m-am consultat, în prealabil, cu avocatul meu, domnul Dan Chitic.

Vezi și: Victoria baronilor PNL: Cioloş sfidează CCR și Comisia de la Veneția

Domnul Traian Băsescu, în cursul unui dialog purtat în studioul România TV cu realizatorul Andreea Crețulescu, a făcut, marți, afirmația că l-aș fi șantajat și amenințat. Evenimentul la care se referă s-ar fi petrecut în anul 2005 și ar fi constat într-o convorbire telefonică pe care am avut-o cu acesta, convorbire vizând reținerea de către procurori a regretatului Dinu Patriciu. Fac precizarea că, în calitate de președinte, în același an, domnul Traian Băsescu a lansat împotriva mea o acuzație similară, motiv pentru care a fost invitat în fața Clubului Român de Presă, solicitându-i-se să facă precizările necesare și să prezinte probe. Întrucât nu a reușit să prezinte nicio probă și nici nu a fost capabil să facă precizări, cât de cât concludente, în ședința Clubului Român de Presă s-a convenit, împreună cu domnul Traian Băsescu, ca, imediat după încheierea întâlnirii, acesta să facă o declarație presei, în sensul că acuzațiile sale împotriva mea nu se susțin. Câteva minute mai târziu, domnul Traian Băsescu, după ce s-a despărțit de membrii Consiliului de Onoare al Clubului Român de Presă, a ieșit glonț din sala de ședințe, a refuzat să facă vreo declarație și a plecat la Cotroceni. În aceste circumstanțe, i-a revenit președintelui de atunci al CRP, domnului Cristian Tudor Popescu, obligația jenantă de a declara presei ceea ce ar fi trebit să declare Traian Băsescu.

Am decis atunci, și am făcut public acest lucru, să nu îl dau în judecată pe Traian Băsescu, care oricum se făcuse de râs în primul său an de mandat și în prima să confruntare cu un director de ziar, dar l-am avertizat că, dacă recidivează, nu va mai fi iertat.

Marți, Traian Băsescu a comis-o. În aceste circumstanțe, îmi țin cuvântul dat și îl chem în instanță, pentru ca justiția să-și spună cuvântul. Cine minte? L-am șantajat eu vreodată pe Traian Băsescu? Sau acesta dezinformează opinia publică și recidivează, acuzându-mă, fără niciun temei, de fapte extrem de grave care, dacă ar fi reale, ar trebui să aibă drept consecință condamnarea mea de către justiție? Cu această ocazie, solicit și Parchetului să se autosesizeze și să efectueze investigațiile necesare pentru a limpezi lucrurile, în sensul de a confirma sau infirma săvârșirea de către mine a faptelor penale constând în amenințare și șantaj. Cu circumstanța, în definitiv agravantă, că, dacă așa ar sta lucrurile, șantajul și amenințarea s-ar fi produs chiar împotriva președintelui de atunci al României.

Sorin Rosca Stanescu, jurnalist

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.