DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ilan Laufer anunță o victorie pentru șoferi: Salutăm votul din Senat

Facebook
ilan laufer

Victorie pentru șoferi, asiguratori și service-uri autorizate după ce inițiativa deputatului Sorin Bota (PSL) de reglementare a prețurilor la reparațiile auto a fost adoptată în unanimitate de Comisia de Buget din Senat. Ilan Laufer a precizat astfel, pe Facebook, că este un prim exemplu de proiect comun inițiat de PSL, motiv pentru care vorprezenta în mai puțin de o lună proiectul nostru de țară, în cadrul unui eveniment spectaculos.

„Astăzi, 25 februarie, deputatul Platformei Social Liberale, Sorin Bota, a înregistrat o victorie importantă pentru șoferii și mediul de afaceri din România. Proiectul de modificare a legii nr 132/2017 va stabili un tarif public de referință la costurile reparațiilor auto. Astfel, se va evita creșterea nejustificată a prețurilor în service, protejând șoferii și firmele în general din România, cât și asiguratorii, împotriva abuzurilor și evitând cazurile de concurență neloială a service-urilor „de cartier.”

Propunerea legislativă vine urmare a faptului că, de la adoptarea legii supusă revizuirii, s-a observat o creștere cu 34% a costului facturat de service-uri pentru reparații auto.

Inițiativa deputatului Bota a trecut astăzi de prima etapă, fiind adoptată în unanimitate de membrii Comisiei de buget din Senat, urmând să ajungă la comisia economică tot astăzi”, se arată pe pagina de Facebook a lui Ilan Laufer.

Ilan Laufer a precizat că măsura este susținută și de rezultatele unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, din care rezultă că peste 90% din șoferii din România își doresc prețuri referențiale la reparațiile auto.

„Salutăm votul de azi din Senatul României prin care inițiativa colegului nostru, domnul Sorin Bota, face un pas important spre adoptare. Este o dovadă că, atunci când există un interes comun în beneficiul cetățeanului, clasa politică din România poate găsi o formulă de consens. Acesta este și motivul pentru care am fondat, împreună cu Alexandru Coita, Platforma Social Liberală: de a genera o soluție integratoare, care să aducă toate forțele politice la masă. Îl felicit pe colegul nostru Sorin Bota și sunt încrezător că acesta este doar un prim exemplu de proiect comun generat din inițiativa Platformei Social Liberale. Vom continua în perioada imediat următoare construcția Proiectului de țară România 10 în 10, pe care îl vom prezenta românilor cu ocazia unui eveniment spectaculos care va debuta în mai puțin de o lună”, a declarat co-președintele Platformei Social Liberale, Ilan Laufer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.