Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Laufer cere demisia Guvernului Orban: 'A lăsat oameni din categoriile vulnerabile să se descurce în fața selecției naturale'

Ilan Laufer

Președintele Platformei Social-Liberale, Ilan Laufer, dă de pământ cu Guvernul Orban, despre care spune că s-a comportat pe perioada pandemiei SARS-COV-2 ca un personaj din preistorie. Laufer acuză Guvernul Orban că a condamnat la moarte mii de oameni din categoriile vulnerabile, pe care i-a sfidat efectiv și i-a lipsit de orice ajutor pe care ar fi fost firesc să-l primească. Pentru toate dramele din familiile care au pierdut oameni dragi în timpul pandemiei și pentru modul în care a gestionat criza din sănătate, Ilan Laufer cere demisia acestui incapabilului Guvern Orban.

Citește și: VIDEO! Tânăr bătut și încătușat de polițiști live pe Facebook: ‘Trebuie să purtați mască de protecție și mănuși’

„Gradul de civilizație și emancipare al unei națiuni se cunoaște după capacitatea ei de a se îngriji de cei aflați în dificultate, de vârstnici, de oamenii bolnavi, de cei cu nevoi speciale, și mai ales de cei aflați în situații speciale, care necesită acțiuni concrete, care îi includ pe toți membrii unei colectivități.

Guvernul Ludovic Orban a picat acest test al civilizației. S-a comportat, pe perioada pandemiei SARS-CoV-2, ca un personaj din preistorie care a lăsat categoriile vulnerabile să se descurce în fața selecției naturale, pe principiul cine rezistă, rezistă și trăiește. Cine nu, nu!

Guvernul liberal Orban este incapabil să gestioneze mai mult de o problemă o dată. Și nici pe aceea nu o gestionează bine.

Citește și: Rareș Bogdan dezvăluie varianta PNL pentru funcția de Avocat al Poporului: Nu e Ana Birchall

Pentru modul în care a gestionat criza din sănătate, provocată de pandemia SARS -CoV-2, ar trebui să își prezinte, neîntârziat, demisia de onoare în fața poporului! Problema este că acest guvern nu știe ce este aceea onoare.

Așadar, guvernul Ludovic Orban trebuie demis urgent! Apoi trebuie să de explicații și să plătească pentru toți bolnavii cronici ale căror boli s-au agravat pentru că mai bine de 3-4 luni nu au avut acces în spitale. În viziunea obtuză a ministrului sănătății toate spitalele au fost închise! Toate spitalele au așteptat bolnavii COVID-19.

Românii, chiar și cei asimptomatici, dacă au fost testați pozitiv la noul coronavirus, au fost luați pe sus, ca infractorii, și închiși în spitale. Drepturile lor au fost încălcate.

Citește și: În contextul creșterii cazurilor de coronavirus, Nelu Tătaru trage semnalul: O să fim nevoiți să aplicăm și anumite restricții

Drepturile bolnavilor cronici au fost încălcate.

Guvernul Orban, în incapacitatea lui de a înțelege și de a lupta cu SARS-CoV-2, a decis să încalce drepturile a mai bine de 19 milioane de români. Le-a luat toate drepturile de exprimare, de mișcare, de libertate și i-a închis în case, în centre de carantină, în spitale, ignorând miile de români care aveau nevoie urgentă de îngrijirii medicale.

Era foarte simplu ca în acele spitale în care construcția o permitea, să închidă doar unele zone, să le organizeze și să le dedice bolnavilor COVID-19, permițând și celorlalți pacienți să beneficieze, în continuare de îngrijiri medicale.

Câți dintre voi ați avut sănătatea pusă în pericol de deciziile aberante ale guvernului pe perioada stării de urgență și a stării de aletră?

Citește și: După dezvăluirea făcută de Bugetul.ro, Cătălin Tolontan și-a modificat ancheta: ‘Interlopul din bandele din Berceni’ a devenit polițist local

Câți dintre voi vă plângeți acum părinții, bunicii, soții, copiii care au pierdut lupta cu boala care-i măcina pentru că nu au putut ajunge, din cauza interzicerii medicilor de a le acorda asistență medicală pentru că toate spitatlele au fost închise în așteptarea unor pacienți COVID asimptomatici care puteau fi îngrijiți ambulatoriu?

Au fost zvonuri că aparținători ai celor care au decedat în spitale ar fi fost mituiți, în cel mai grotesc și grosolan mod, de a-și declara rudele decedate din cauza COVID-19.

Câți dintre voi ați primit această propunere? Din partea cui?

Câți dintre voi ați avut nevoie de asistență medicală și îngrijiri de specialitate, pentru voi sau pentru cineva drag, din martie până acum și, din cauza restricțiilor impuse, fără nicio rațiune logică de guvern, nu ați putut beneficia de ele?

Câți dintre voi sau cei dragi vouă au avut nevoie să facă operații în această perioadă și le-afost refuzat dreptul de a a-și îmbunătăți sănătatea din cauza unor măsuri ale guvernului împotriva SARS-CoV-2 absurde și extrem de periculoase?

Citește și: Decizie neașteptată! Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va sesiza la CCR dublarea alocațiilor

Câtor pacienți li s-a redus speranța de viață din cauza acestor măsuri haotice, restrictive în ceea ce privește sănătatea?

Cer public, guvernului Ludovic Orban:

- să spună câți bolnavi cronici au avut nevoie de îngrijiri medicale, pe perioada situației de urgență și a situației de alertă și nu au beneficiat de ele pentru că medicilor le-a fost interzis să se ocupe de altfel de cazuri decât cele de COVID-19?

- câți bolnavi cronici au murit, în perioada stării de urgență și a celei de alertă, pentru că nu au avut acces, datorită restricțiilor impuse, la servicii medicale?

-să dea publicității informații complete referitoare la testele care se fac: din ce categorie provin cei care sunt testați, cate teste sunt din categoria celor care se repetă, câte teste se fac pentru prima dată unei persoane.

Guvernul Ludovic Orban trebuie să răspundă și să plătească pentru viețile distruse și pierdute ale românilor!”, se arată în postarea lui Laufer pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.