Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ileana Dumitru (BAT): 'Am susținut și noi întotdeauna că produsele cu nicotină sunt destinate exclusiv adulților'

Radu Pop
facebook.com
tigari electoronice

Marți, într-o decizie crucială pentru sănătatea publică, plenul Camerei Deputaților a adoptat cu majoritate de voturi proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul produselor din tutun. Această nouă lege reprezintă un pas important în direcția protejării tinerilor împotriva efectelor nocive ale tutunului și nicotină.

Ileana Dumitru, Director Relații Externe al Ariei Europa de Sud-Est, BAT (British American Tobacco), a salutat adoptarea acestei legi și a subliniat importanța protejării minorilor de produsele cu tutun și nicotină.

„Prin decizia de astăzi a Parlamentului, România este una dintre primele țări din Uniunea Europeană care interzice comercializarea către minori a tuturor produselor cu nicotină, dar și a țigaretelor electronice fără nicotină. Este meritul tuturor membrilor Parlamentului, care au înțeles ceea ce am susținut și noi întotdeauna: produsele cu nicotină sunt destinate exclusiv adulților și nicio persoană sub 18 ani nu ar trebui să aibă acces la acestea. În plus, eliminarea posibilității comercializării acestor produse prin automate sau prin easybox-uri, unde nu poate fi verificată în niciun fel vârsta cumpărătorului, reprezintă un semn de normalitate și responsabilitate. Noi vom continua desfășurarea de programe de informare cu privire la prevederile legale și ne dorim ca toți partenerii noștri comerciali să conștientizeze necesitatea de a ne asigura împreună că aceste produse nu ajung la minori. Un impact real al modificărilor legislative adoptate astăzi este condiționat de implicarea autorităților competente să aplice sancțiunile impuse.”, a declarat Ileana Dumitru, Director Relații Externe al Ariei Europa de Sud-Est, BAT.

CONTEX

România este unda dintre primele țări din Uniunea Europeană care interzice comercializarea către minori a tuturor categoriilor de produse cu tutun și nicotină, dar și a țigaretelor electronice fără nicotină.

În România, BAT a desfășurat continuu în ultimii ani programe de informare a comercianților și consumatorilor cu privire la prevederile legale, dar și la motivele pentru care minorii nu trebuie să aibă acces la produse cu tutun și nicotină.

Din 2019, inițiativei BAT i s-a alăturat și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, care a pus la dispoziție un număr telefonic dedicat pentru raportarea încălcării legii referitoare la interdicția vânzării acestor produse către minori.

Campaniile BAT includ afișarea unor mesaje de conștientizare privind toleranța zero față de comercializarea produselor cu tutun și nicotină către minori, în circa 32.000 de magazine partenere din România.

BAT este cel mai mare jucător de pe piața tutunului din România cu o cotă de piață de peste 50% și unul dintre cei mai mari contribuabili ai României, cu o contribuție totală de 10,5 miliarde lei (2,1 miliarde euro) în accize și taxe la bugetul de stat în 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.