Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilie Bolojan (PNL Bihor): Căderea Guvernului ar fi un lucru foarte bun pentru ţară

ilie bolojan

Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a declarat miercuri că adoptarea Rezoluţiei în Parlamentul European este "o palmă dată Guvernului Dăncilă", dar şi cu efecte indirecte asupra ţării, căderea Guvernului, fiind, în opinia sa, "un lucru foarte bun pentru România". 

"Adoptarea Rezoluţiei este o palmă dată Guvernului Dăncilă, dar, din păcate, are şi efecte indirecte asupra ţării noastre. Cât timp Guvernul Dăncilă va administra România, este puţin probabil să existe o schimbare de percepţie peste noapte privind capacitatea acestui guvern de a acţiona în spiritul valorilor europene şi vizavi de impunerea de către acest guvern a unor elemente de prestigiu, de seriozitate în raport cu celelalte autorităţi europene", a spus, într-o conferinţă de presă, Ilie Bolojan, conform agerpres.ro

El a adăugat că, cu acest guvern, este "sigură scăderea rolului şi influenţei pe care România le va avea în UE", un rol consfinţit prin această rezoluţie "care ne pune la colţ". 

Al doilea efect este, în opinia sa, o scădere a cotei de încredere din punct de vedere economic în ţara noastră, cu implicaţii asupra investiţiilor străine în România, asupra cursurilor unor dobânzi, creşteri ale unor costuri financiare privind creditele ţării etc. 

Un alt efect posibil s-ar referi la alocarea fondurilor europene pentru viitorul exerciţiu financiar, 2020-2027, condiţionată, de Uniunea Europeană, de respectarea statului de drept. 

"Este foarte clar că rămânerea în funcţie a Guvernului Dăncilă şi continuarea acestui comportament riscă să afecteze sumele alocate României pentru viitoarea sesiune. Cu toată situaţia politică complicată pe care o avem azi în România, căderea Guvernului Dăncilă ar fi un lucru foarte bun pentru ţara noastră, pentru că, la modul cum funcţionează azi guvernul şi ceea ce se întâmplă, lucrurile lasă foarte mult de dorit", a subliniat liderul PNL Bihor. 

Bolojan a criticat şi activitatea de decizie aproape paralizată din unele ministere, în condiţiile în care unii miniştri au fost anunţaţi că vor fi remaniaţi, prin presă sau alte modalităţi. 

"Cert e că cei care ştiu că ar urma să plece nu îşi mai asumă răspunderi, ministerele nu mai au o direcţie clară de acţiune, nimeni nu se mai preocupă să se urgenteze întârzierile în curs, practic se bălteşte şi nu se face mare lucru. Este o gravă eroare să anunţi că vei remania şi să nu faci acest lucru. Mai bine nu faci nimic, pentru că paralizezi efectiv deciziile în ministere pentru luni de zile, ceea ce înseamnă costuri foarte mari, întârzieri ale tuturor proiectelor care depind de aceste ministere", a conchis Ilie Bolojan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.